Vranjes: Ez a Veszprém már tényleg az én csapatom

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2018.08.06. 11:15
null
Ljubomir Vranjes az új idényben a maga választotta sztárokból szeretne topcsapatot formálni (Fotó: Dömötör Csaba)
Ljubomir Vranjes, a veszprémi férfi kézilabdacsapat svéd-szerb trénere szerint sikerorientált, remek közösséggé formálódik a továbbra is Bajnokok Ligája-diadalra vágyó együttes.

 

– Kipihenten látott munkához?
– Tökéletes volt a szabadságom, Horvátországban és Svédországban nyaraltam a családommal, valamint új családtagunkkal, egy magyar vizslával – válaszolta Ljubomir Vranjes, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a Telekom Veszprém edzője. – Mozgalmas, nehéz idény állt mögöttem, volt mit kipihenni. Július végén viszont már elkezdtük az alapozást Veszprémben, pontosabban a játékosok előbb felmérő orvosi vizsgálaton vettek részt. Ezután utaztunk el egy hétre Hollandiába, ahol Sittardban főleg erőnléti gyakorlásokat tartottunk.

NINCS SZEMÉLYI KÉRDÉS

– Mindjárt beszélünk a következő szezonról és a tervekről, de előbb néhány szót a legutóbbi idényről. Utólag miként látja, mi volt az oka a Veszprém hullámzó teljesítményének?
– Három kiemelt célunk közül csak egyet értünk el, csupán a Magyar Kupát szereztük meg. Elveszítettünk néhány megnyerhető meccset, ezt nem kellett volna. A szerencse nem a mi oldalunkon állt, valamint előfordult, hogy nem érte el a játékunk a megfelelő szintet. Tudom, hogy ez miért történt, és azt is, hogy ennél jobbnak kell lennünk. Időnként kiválóan, máskor rosszabbul játszottunk, sajnos a legfontosabb mérkőzéseinken inkább gyengébben. Ez igaz a megnyerni kívánt Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszára és a magyar bajnokságra is. Az okokat inkább nem részletezném, csak emlékeztetek azokra a sérülésekre és személyi kérdésekre, bonyodalmakra, amelyek tavaly nyáron, majd még az ősszel is nehezítették csapatunk helyzetét, hangulatát.

BL-RAJT ITTHON
Már csak a Barcelona–Veszprém BL-mérkőzés időpontját kell pontosítania az Európa Kézilabda-szövetségnek, a magyar együttes többi idei csoporttalálkozójának időpontja végleges. Szeptember 15-én otthon kezd a Kielce ellen, majd
a Barcelonához utazik szeptember 18. és 23. között. A hónap utolsó meccsén, 29-én a Vardart fogadja. Október 6-án Bresztben, 13-án Montpellier-ben szerepel, november 3-án a Löwent fogadja, 11-én Kristianstadban játszik, majd fordul a kör. November 17-én
jön a Kristianstad, aztán 21-én a Löwen csarnokában játszik a Veszprém. Az év utolsó BL-meccsére a Montpellier érkezik december 2-án.
A folytatás a januári vb után következik.

– Értjük. Többek között Aron Pálmarsson kiválására gondol.
– Lépjünk ezen túl, új idény előtt állunk, újabb nagy feladatok várnak ránk, sok új játékossal vágunk bele az ismét igen nehéznek ígérkező szezonba. Nincs is mit magyarázni, ha csupán a BL-sorsolásunkra tekintünk. A világ legjobb csapatai közül csak a PSG hiányzik a csoportunkból.

HÁROM JÓ VARIÁCIÓ

– Az alapozás, a felkészülés elején úgy fogalmazott, ez már az én csapatom. Kifejtené, ezt miként érti?
– Valóban ezt mondtam, mert ez a Veszprém már tényleg az én csapatom. A kerete úgy állt össze, ahogy elképzeltem, azok szerepelnek majd a mérkőzéseken, akiket én választottam ki. Tavaly másként történt, hiszen jórészt örököltem az együttes tagjait. Az új idényben minden az én terveim szerint fog történni.

– Mi lesz a legfőbb erénye a megújított gárdának?
– Öt új játékos csapatba építésén dolgozunk, és a legfontosabb, hogy velük együtt is nagyon egységes, jó szellemű, sikerorientált közösség formálódjon. Ha igazi csapatunk lesz, nem lehet baj. Nekem ez a legfőbb célom.

– Bővebben?
– Az előző idényben átmeneti időszakot éltünk át, ennek vége, ezzel már nem foglalkozom. Fontosabb, hogy a Veszprém támadó- és védekezőtaktikája a fejemben már összeállt, hozzáláttunk a megvalósításához. Háromféle védekezési formációt rakunk össze, egy zártabb és egy nyitottabb hatos falat, valamint ellenféltől függően az öt egyes nyitott védekezést. Fontos, hogy javuljon az együttműködés és a kommunikáció a pályán a kapusok és a védőfal tagjai között. Megnyugtató, hogy mindenben kiváló játékosok a partnereim. Elégedett és optimista vagyok, várom az új idényt.

– Újabb érkezők vagy távozók lehetnek?
– Nem. Befejeztük a keret kialakítását. Némi nehézséget okoz, hogy sok a jobbkezes és kevés a balkezes átlövőnk. Ezért a jobbátlövő helyén több feladatot kaphat a Nyíregyházáról négy éve igazolt, még csak 17 éves, utánpótlás-válogatott Szuharev Lev, aki bizonyos bajnoki meccseken tehermentesítheti Nagy Lászlót és Kent Robin Tönnesent. Hasonló a tervem a 21 éves szerb kapussal, Alekszandar Djurdjeviccsel is, aki már három éve edz a klubban, és sokat tanulhat Mikler Rolandtól és Sterbik Árpádtól.

KELLETT A VÉRFRISSÍTÉS

– A szurkolók fantáziáját jobban megmozgatja a topjátékosok érkezése.
– Csupa kiváló, rutinos játékossal frissítettük fel a keretet, hiszen a beállós René Toft Hansen, a balátlövő Borut Mackovsek, az irányító Kentin Mahé, a balszélső Manuel Strlek és a kapus Sterbik egyaránt klasszis a maga helyén.

A VESZPRÉM NYÁRI MÉRKŐZÉSEI
Augusztus 10. (felkészülési mérk.): Veszprém–Balatonfüred, 17
Augusztus 18. (Győr, felkészülési): Veszprém–Tatabánya, 18
Eurotournoi (Strasbourg)
Augusztus 24.: HCB Nantes–Veszprém, 18.30
Augusztus 25.: Montpellier–Veszprém, 20.30
Augusztus 26.: Az 5. helyért; 13. A 3. helyért; 15. Döntő, 18
Augusztus 31. (felkészülési mérk.): Veszprém–Celje (szlovén), 17
A veszprémi és a győri mérkőzésekre a belépés díjtalan. A Celje ellen belépés csak bérlettel és/vagy szurkolói kártyával.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik