Vranjes: Amikor az első sorunk játszott, nagyjából minden rendben volt

S. J., S. R.S. J., S. R.
Vágólapra másolva!
2018.08.28. 10:04
null
Három nap alatt három meccset játszott Vranjes csapata (Fotó: Török Attila)
Csodát senki sem várt a Szeged és a Veszprém hét végi ukrán és francia túrájától, de azt igen, hogy mindenki felmérhesse, hol tart két férfi sztárcsapatunk a bajnoki rajt és a BL kezdete előtt.

 

 

Eredmények

EUROTOURNOI, STRASBOURG
A-csoport: Veszprém–Nantes (francia, Faluvégi Rudolf) 28–24, –Montpellier (francia) 26–30. Az 5. helyért: Nantes–Vardar (macedón) 29–27.
A 3. helyért: Breszt (fehérorosz)–Veszprém 27–26.
Döntő: Paris SG (francia)–Montpellier 33–30
DNIPRO-KUPA, ZAPORIZZSJA
Szeged–Kielce (lengyel) 25–28, –Zaporizzsja (ukrán) 26–28, –SZKA Minszk (fehérorosz) 42–24.

A végeredmény: 1. Zaporizzsja 6 pont, 2. Kielce 4, 3. Szeged 2, 4. Minszk 0

Az ötnapos túra három mérkőzését súlyos sérülés nélkül átvészelve tért haza hétfőn a bajnok Mol-Pick Szeged és az ezüstérmes Telekom Veszprém. Az előbbi négycsapatos csarnokavató tornán játszott Ukrajnában, és harmadik lett, míg az utóbbi a negyedik helyen zárt Strasbourgban a mini Kölnnek nevezett hatcsapatos tornán. Ugyanakkor augusztus végén a csapat összerakását szolgáló tesztmeccsekből még oktalanság lenne túlzó következtetéseket levonni.

„Az újoncaink csapatba építése, a szegedi játékszisztémához szoktatása, a hibáink feltárása a legfontosabb feladatunk – mondta a Nemzeti Sportnak a szegediek hazatérésekor Balogh Zsolt jobbátlövő. – Két vereséget persze kellemetlen elszenvedni, de ezeknek a jelentősége egyelőre minimális, a játék volt a lényegesebb. El kell ismerni, még csak az utunk legelején járunk.”

A szegediek trénere, Carlos Pastor is arról beszélt, hogy csapatával hasznos „tanulmányútról” tért vissza: „A tétmérkőzéseink előtt alaposan elemezzük az ellenfelet. Erről most nem lehetett szó, a felkészülési meccseken a magunk játékát formáltuk, alakítgattuk, az ellenfelekkel kevésbé foglalkoztunk. Az így is kiderült, hogy a BL-ben idegenben megint borzalmasan nehéz csaták elé nézünk. Csak Joan Canellas szenvedett kisebb, gyorsan kiheverhető izomhúzódást.”

A három napig részfeladatokat gyakorló veszprémiek az idén BL-döntős, Faluvégi Rudolffal felálló Nantes legyűrésével kezdtek. Második meccsükön a BL-győztes Montpellier kihasználta, hogy sok technikai hibát követtek el. A szoros, de csak közepes iramú, igazi gyakorló helyosztón hajszállal kaptak ki a Breszttől, és ezen a találkozón sem mutattak meg mindent taktikai készletükből.

„Amikor az első sorunk játszott, nagyjából minden rendben volt, jól védekeztünk és támadtunk – tájékoztatott Ljubomir Vranjes edző. – Ám a cseréink beállásakor érzékelhető volt némi minőségi változás. Három nap, három meccs – ez hatalmas terhelés. Nem lehet gyakori cserék nélkül ennyit játszani. Nem így terveztem, de legalább az újoncaink és a sérülés után visszatérő Accambray is sokat lehetett pályán.”

Gasper Marguc gerincbántalmai, Momir Ilics beszakadt lábizma miatt Veszprémben végezte a rehabilitácóját, de a héten mindketten fokozatosan elkezdhetik az edzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik