Vívás: Szilágyi Áron győzött az athéni vk-versenyen

Vágólapra másolva!
2013.04.27. 16:28
Szilágyi Áron nyerte meg szombaton a kardozók athéni világkupaversenyét.

A londoni olimpia bajnoka, a világranglista vezetője nagyszerű vívással jutott el az elődöntőig: első négy asszója közül a legszorosabbat is hat tussal, 15:9-re nyerte, még a 64 között a spanyol Pablo Moreno ellen. Ezt követően – a hazai sportági szövetség beszámolója szerint – 15:8-ra verte a francai Nicolas Rousset-t, 15:4-re az orosz Borisz Szavicsot, majd 15:5-re a román Tiberiu Dolniceanut.

Az elődöntőben a francia Vincent Anstett sem tudta megállítani a magyar kardozót, aki 15:10-zel lépett tovább. A döntőben a német Benedikt Wagner volt az ellenfele, de csak a mérkőzés feléig. Szilágyi 8:6 után meglépett, és simán győzött 15:9-re.

Szilágyi a vk-sorozat idei első három állomásán – Madridban, Padovában és Budapesten – bronzérmes volt, majd Moszkvában ötödikként zárt, s most, a majdnem egy hónapos vívószünetet követően az Akropolisz-kupa megnyerésével tért vissza a pástra.

Az athéni viadal 64-es főtábláján hét magyar kardozó szerepelt, de Szilágyin kívül egyikük sem jutott tovább a legjobb 16-nál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik