Videó: új szentély - Görbiczék öltözője és az elzárt rész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.22. 11:46
Mint megírtuk, nemsokára befejeződik az új kézilabdacsarnok építése Győrben. A multifunkcionális sportcsarnok több mint ötezer férőhelyes lesz, és a tervek szerint már az év végi, decemberi női kézilabda Európa-bajnokságnak is otthont ad. Az építkezés aktuális állásáról az NSO Tv készített video-összefoglalót.

Az épülő stadion kívülről
Az épülő stadion kívülről
A pálya
A pálya
A lányok öltözője
A lányok öltözője
A büfé tervezett helye
A büfé tervezett helye

A kezdőkört még csak egy porba rajzolt karika jelképezi, a szurkolói tömeg helyett a munkagépek fülsiketítő zaját kell túlkiabálni, de október végére elkészül Győr 5500 néző befogadására alkalmas multifunkcionális arénája a Magvassy Mihály Sportcsarnok mellett. Utóbbit sem bontják le, felújítják, összekötik a vadonatúj arénával.

„Az új aréna az infrastrukturális hálózat kiépítésével közel hatmilliárd forintba kerül majd, de az Audival kötött üzemeltetési szerződésnek köszönhetően Győr városa és az Audi közösen finanszírozzák a működtetést. A megállapodás egyben névszerződés is, így a létesítmény Audi Aréna Győr néven működik" – mondta Borkai Zsolt polgármester. Bár az új csarnok üzemeltetése magasabb költségekkel jár, Borkai hozzátette, a jegyárak biztosan nem emelkednek.

Az építési munkálatok a terv szerint folynak. A tágas belső térben már kialakították a két egységből álló lelátó felső, 2200 fős részét – az alsó, 3300 nézőnek helyet adó mobillelátókból áll majd –, a 192 VIP-vendég és a 80 újságíró befogadására alkalmas páholyokat, az öltözőket és a klubhelyiségeket. Győr városa is helyszíne lesz a decemberi női kézilabda és a 2015-ös kosárlabda Eb-nek, de október végén egy különleges mérkőzéssel szeretnék átadni a már most szentélyként emlegetett arénát.

Ambros Martín szobája
Ambros Martín szobája
Sajtópáholy
Sajtópáholy
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik