Valószínűleg vége Bielecki pályafutásának

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 00:04
null
Bieleckit (jobbra) sokkolta a sérülése (Fotó: Action Images)
Az orvostudomány mai állása szerint nincs rá esély, hogy Karol Bielecki újra lásson a bal szemével, így a lengyel kézilabdásnak minden bizonnyal be kell fejeznie pályafutását. A Rhein-Neckar Löwen átlövője június 11-én, a Horvátország elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, amikor Josip Valciccsal ütközött.

A 28 éves Bielecki a horvátok elleni találkozó első perceiben szenvedte el súlyos szemsérülését a Valciccsal való ütközés során. Ezt követően először Lublinban, másodszor pedig a németországi Tubingenben műtötték meg, ám a beavatkozások nem hozták meg a remélt hatást.

A szemorvos Thomas Katlung szerint a vizsgálatok eredménye nem ad okot bizakodásra.

„Várnunk kell egyelőre, mielőtt a további kezelést megtervezzük. A legutóbbi vizsgálatok azt mutatták, hogy sajnos a sérült bal szemmel nem fog többé látni."

Maga Bielecki még nem adta fel, reménykedik a helyzet javulásában.

„Óriási sokk volt ez, tizenegy évet játszottam sérülés nélkül, most meg ez... Tudom, hogy van esélyem meggyógyulni, és meg is fogom ragadni" – bizakodott a játékos, aki 147 válogatottbeli fellépésén 642 gólt szerzett, ezzel minden idők hetedik legeredményesebb lengyel kézilabdázójának számít. Óriási szerepe volt abban, hogy hazája nemzeti csapata a 2007-es világbajnokságról ezüst-, a 2009-es vb-ről pedig bronzérmesként tért haza.

„Minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítünk Karolnak. Élete legnagyobb küzdelmét kell megvívnia, és nem lesz könnyű útja, ha vissza akar térni. Egy biztos: küzdeni fog" – ígérte Thorsten Storm, a Löwen csapatmenedzsere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik