U19-es női kézi Eb: középdöntőt ér az idegölő döntetlen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.26. 16:30
A magyar válogatott 18–18-as döntetlent játszott Franciaországgal a Valenciában zajló U19-es női kézilabda Európa-bajnokság C-csoportjának utolsó fordulójában, ezzel továbbjutott a középdöntőbe.

A mieinknek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a döntetlen is elég volt a továbbjutáshoz. Az utolsó percekben döntetlennél a magyar csapat több nagy helyzetet is kihagyott, de Mistina Kitti a védéseivel ezt kompenzálni tudta. A franciák a legvégén időn túli szabaddobásból szerezhették volna meg a győztes gólt, de játékosuk a sorfalba lőtt.

Az ifjabb Kiss Szilárd által irányított válogatott Svédországgal együtt kerül a C-csoportból a középdöntő 2. csoportjába, ahol a D-csoport első két helyezettjével, Norvégiával és Spanyolországgal találkozik.

Az ifjabb Kiss Szilárd által irányított válogatott Svédországgal együtt kerül a C-csoportból a középdöntő 2. csoportjába, ahol a D-csoport első két helyezettjével, Norvégiával és Spanyolországgal találkozik.

„Katartikus élmény volt a mérkőzés vége, hiszen a döntetlennel elértük a célunkat, a legjobb nyolc közé jutást. A franciák elleni találkozót gyenge támadójáték és remek védekezés jellemezte mindkét oldalon, nagyon örülünk, hogy mi jöttünk ki jobban a végjátékból” – nyilatkozta ifj. Kiss Szilárd a Magyar Kézilabda-szövetség honlapjának.

A magyar csapat kedden a spanyolok ellen folytatja a szereplését.

U19-ES NŐI KÉZILABDA EB
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 18–18 (11–10)
Valencia. Vezette: Vujacsics, Kazanegra (montenegróiak).
MAGYARORSZÁG: Gercsó, Mistina (kapusok), Bouti, Csala, Diószegi 4, Élő, Faluvégi, Ferenczy 1, Gerháth 1, Hámori, Hársfalvi 2, Horváth 7, Kemény, Monori 1, Pásztor 1, Pintér 1. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd
FRANCIAORSZÁG: Lachat, Depuiset, Adelin (kapusok), Dorp 1, Dos Reis 3, Elisme, Fehry 4, Ikondo 3, Kieffer, Nianh 1, Plazanet, Sajka 3, Sercien Ugolin, Sylla 1, Takamoud 2. Szövetségi edző: Éric Baradat
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 2/2.
A csoport másik mérkőzésén: Svédország–Románia 14–21 (6–13)

A csoport végeredménye: 1. Svédország 4 pont, 2. MAGYARORSZÁG 3 (60–62), 3. Franciaország 3 (64–67), 4. Románia 2

A MAGYAR NŐI JUNIORVÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok:
GERCSÓ Nóra (Szent István SE), MISTINA Kitti (Mosonmagyaróvár), WÉNINGER Alexa (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: DIÓSZEGI Nikolett (EUbility Group Békéscsabai ENKSE), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: CSALA Anita (Mosonmagyaróvár), ÉLŐ Beatrix (Mosonmagyaróvár), HÁMORI Konszuéla (Ipress Center Vác)
Irányítók: BOUTI Fruzsina (Győri Audi ETO), FERENCZY Fruzsina (Dunaújvárosi KKA)
Beállók: LINDER Luca (Győri Audi ETO), PÁSZTOR Noémi (Nemzeti Kézilabda Akadémia), PINTÉR Zsanett (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Mosonmagyaróvár), HORVÁTH Petra (Győri Audi ETO), KEMÉNY Dóra (Dunaújvárosi KKA), MONORI Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria),
Balszélső: HÁRSFALVI Júlia (Mosonmagyaróvár)

Szövetségi edző: ifj. KISS Szilárd
Edző: PAPP György
Technikai vezető: BARTALOS Béla
Orvos: dr. SIMON Ádám
Masszőr: CSEH Ferenc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik