U18-as női kézi-vb: a 13-16. helyért folytatjuk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 16:11
Négygólos vereséget szenvedett a magyar női ifjúsági válogatott a macedóniai U18-as kézilabda-világbajnokságon Horvátországtól, így a folytatásban a 13–16. helyért léphet pályára.

„Nehéz megszólalni ilyen meccs után. Csalódtam a lányokban: azt hitem, küzdenek majd. Megbeszéltük, hogy mindent megteszünk ma, azonban nem emésztették még meg a hollandok elleni vereséget. Persze meg tudom érteni őket, én is, még tegnap éjszaka is forgolódtam miatta. De akkor is: ennél több kellett volna. Igazából nagyon mérges vagyok rájuk az utolsó két meccs miatt. A hollandok ellen kezünkben volt a győzelem, ám tíz perc alatt minden elment – a lányok és én is hibáztam –, ma pedig ugyanilyen hosszúságú szakaszt leszámítva nem játszottunk jól. Nem mentség persze, de legalább harmincöt fok volt a teremben. A horvát edző a végén mondta is, neki is kellett két-három meccs, hogy hozzászokjon ahhoz, hogy a lányok sokkal jobban elfáradnak. Büszkék vagyunk a csoportban aratott öt sikerre, az elsőség bravúr volt, viszont nagyon kár a legutóbbi két mérkőzésért. Holnapra felrázom a lányokat, ebből a helyzetből ki kell hoznunk a lehető legjobbat” – értékelt ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző az utanpotlassport.hu-nak. ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző az utanpotlassport.hu-nak.

U18-AS NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (MACEDÓNIA)
A 9–16. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 23–27 (10–14)

Strumica, V: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak)
MAGYARORSZÁG: Gercsó, Mistina (kapusok), Bouti 1, Csala, Diószegi 3, Faluvégi, Ferenczy 2, Gerháth, Hámori, Hornyák B. 1, Horváth P. 6 (4), Kiss N. 6, Monori 3, Papp, Pásztor, Pintér 1. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd.
HORVÁTORSZÁG: Krmpotic, Ecimovic, Sebalj (kapusok), Boras, Calusic 5, Klaric 3, Ljubicic 3 (1), Pavkovic, Perkovic, Posavec 2, Senvald 6 (4), Vlasic 4 (1), Zadravec 2, Zagorscak 2. Szövetségi edző: Vesna Miletic.
Kiállítások: 8, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 10/6.
Forrás: MKSZ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik