Tomori: Szeretnék oda eljutni, ahol Löke és Amorim tart

Vágólapra másolva!
2015.08.07. 11:02
null
Tomori (középen) szerint már a japánok ellen is maximálisan kell pörögni (Fotó: Szabó Miklós)
Csak enni meg aludni bírt a győri edzések mellett Tomori Zsuzsanna, aki arra kérte Ambros Martínt, hogy folyamatosan a maximumot követelje tőle. A Ferencvárosból az ETO-hoz érkező átlövő oda szeretne eljutni, ahol Heidi Löke és Eduarda Amorim tart.

– Jól bírja a győri kiképzést?
– Jobban, mint vártam – kopogta le gyorsan a magyar válogatottal készülő Tomori Zsuzsanna, hogy eddig szépen alakul a beilleszkedése a Győri Audi ETO KC-ba, amelybe nyáron igazolt a Ferencvárosból. – Egyelőre az megy a legnehezebben, hogy megszokjam, Ambros Martín hogyan ejti ki a magyar szavakat, és felismerjem őket.

– Egyebekben azért jól megértik egymást?

– Abszolút. A felkészülés elején leült velem is, mint minden játékossal, és megbeszéltük, mit várunk egymástól. Mondtam neki, hogy elég érzelmes játékos vagyok, viszont szeretek edzeni, dolgozni, és most tele vagyok motivációval. Az elmúlt egy-két évben kicsit megtorpantam, de szeretnék oda eljutni, ahol Heidi Löke vagy Eduarda Amorim tart, akik a maguk posztján nagyjából a világ legjobbjai. Ambros ebben tud nekem segíteni, úgyhogy meg is kértem, hogy ne kíméljen, folyamatosan a maximumot követelje tőlem.

– És követel?

– Amikor Szlovéniában, Roglán edzőtáboroztunk, egyik nap ebéd után felvánszorogtam a szobámba, letettem a fejem egy pillanatra, és a következő emlékem az, hogy Amorim próbál felrázni, hogy megint indulni kell edzésre. Azon a héten csak aludtam, ettem, edzettem, ettem, aludtam. Ennyi. Semmi másra nem volt erőm. De cserébe érzem is, hogy kezdek formába jönni.

– A játékrendszerbe is beilleszkedett?
– A védekezésnek még kell egy-két hónap, egészen más stílust kell megszoknom. De nem leszünk rosszak: amikor edzésen felálltunk a falba Amorimmal, Planéta Szimonettával meg a holland Yvette Broch-sal, mind 190 centi környékén, vagy még magasabbak, el is nevettük magunkat, hogy itt lőjön át, aki tud... Támadásban könnyebb felvenni a tempót, már csak azért is, mert már most, három közös hét után maradéktalanul biztos vagyok benne, hogy Heidi Löke például a világ legjobb beállója. Akkora helyet csinál nekem betörésnél, hogy a levegőben még meg tudok inni egy kávét, akkor se ér oda senki, ha pedig engem támadnak meg, oda sem kell néznem, ahová leteszem a labdát, biztos lehetek benne, hogy ő ott lesz, ahol kell, megfogja és be is lövi. Szóval könnyű dolgom van. Ráadásul jó közösségbe is kerültem, mindenki kedves, mosolyog, segít, fantasztikus játékosok vannak körülöttem, szóval erősek leszünk, és bízom benne, hogy nekem is jó évem lesz.

– Arra a válogatottnak is nagy szüksége lesz...
– ...hiszen az olimpiáért játszunk decemberben a vb-n, és aztán tavasszal remélhetőleg az olimpiai selejtezőn, igen. Tavaly úgy lettünk hatodikok az Eb-n, hogy szinte senki sem volt jó formában, és tudjuk, hogy ennél sokkal több kell. Idén nincs helye semmiféle kifogásnak, panasznak, morgásnak, hogy hideg van, meleg van, kényelmetlen az ágy, lassú a busz, ez vagy az nem jó – semminek. Csak az számít, hogy nyolc közé kerüljünk a vb-n, aztán pedig jussunk ki az olimpiára, és mindenki maximálisan odategye magát ezért – már most is a japánok ellen.

Németh András az augusztusi munkáról



NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Japán, Népfürdő utca, 19.00
Jegyek 1500 forintos egységáron kaphatók a helyszínen a mérkőzés előtt.

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bíró Blanka (Vác), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győr), Kovacsicz Mónika (FTC)
Jobbátlövők: Planéta Szimonetta, Tomori Zsuzsanna (mindkettő Győr), Triscsuk Krisztina (Dunaújváros)
Irányítók: Kovacsics Anikó, Tóth Gabriella (mindkettő Győr), Szucsánszki Zita (FTC)
Beállók: Mayer Szabina (Fehérvár), Mészáros Rea, Szamoránsky Piroska (mindkettő FTC)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújváros), Hornyák Dóra, Zácsik Szandra (mindkettő FTC)
Balszélső: Erdősi Ildikó (Siófok)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik