Susann Müller: A magyarok még a németeknél is negatívabbak…

Vágólapra másolva!
2015.02.28. 13:43
null
Susann Müller bízik benne, hogy már túl van a nehezén, mert igencsak megszenvedett az elmúlt hónapokban (Fotó: Korponai Tamás)
Susann Müller önbizalma kezd visszatérni, azaz a német átlövő sokat tehet azért, hogy a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata szombat este idegenben két góllal legyőzze a Larvikot. Ha ez sikerül a Rába-partiaknak, akkor a Bajnokok Ligája-középdöntő 2. csoportjának első helyére ugranak.

 

Susann Müller a nagybányai remeklése után a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, hogy Győrbe igazolását követően a korábbiaknál nehezebben ment számára az átállás. A német kiválóság a Larvik elleni idegenbeli találkozó előtt ezt megerősítette, egy olyan megjegyzéssel kiegészítve, amely a honfitársaival kapcsolatban talán kissé meglepően hangzik.

„Eddig egy országban sem volt gondom a beilleszkedéssel, sem Dániában, sem Szlovéniában, de be kell vallanom, itt azért nehezebben megy, mint vártam – mondta Susann Müller a Nemzeti Sportnak. A legnagyobb különbség talán az, hogy a magyarok még a németeknél is negatívabbak… Persze sok jó élményt szereztem, jó emberekkel találkoztam, de több idő kell, mint vártam, hogy megtaláljam a helyem. Biztosan az is számít, hogy korábbi csapataimnál, az Aalborgban és a Krim Ljubljanában is hasonló kézilabdát játszottunk, mint amiben felnőttem, de az ETO-nál más stílusban támadunk, több keresztmozgással, és erre rá kell érezni. Nekem pedig a sérülések miatt ősszel nem volt még módom teljesen felvenni ezt a ritmust.”

A Győr hazai pályán 26–25-re kikapott a Larviktól, Norvégiában pedig még nehezebb feladat vár rá.
„Nem mondok vele újat, hogy nehéz meccs lesz a szombati, biztos, hogy hatalmas csatát fogunk vívni – vélte Müller. – De azt gondolom, mi tudunk sokkal jobban is játszani annál, mint amit egy hónapja mutattunk, míg a Larvikban már nem maradhatott sok tartalék. Győzni megyünk, és bízom benne, hogy ehhez én is hozzá tudok járulni.”

A román női válogatott kispadjára csábított Ambros Martín fejében csak a győzelem jár.

„„Egyetlen célunk lehet szombaton, a győzelem. Tudjuk, hogy végig koncentrálnunk kell, amivel voltak gondjaink az utóbbi időben, tudjuk is, hogy ez nagyon nehéz feladat. Nyilván szerepe van ebben annak is, hogy most alakul a jövő szezon játékoskerete, bár amikor a játékosok felmennek a pályára, senkinek sem az jár a fejében, hogyan alakul a jövője nyártól, hanem hogy a lehető legtöbbet kihozza magából – de azért a hétköznapokon olykor nyomot hagy ez a helyzet. A meccsen viszont ebből semmi sem fog érződni: ha pontosan, fegyelmezetten játszunk, nem adjuk a norvégok kezébe a labdát, és végig nyomjuk a gázt, nem hagyjuk, hogy az utolsó percekre maradjon a döntés, és nyerünk.”

NŐI KÉZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. CSOPORT, 8. FORDULÓ
SZOMBAT

Larvik HK (norvég)–GYŐRI AUDI ETO KC, 18.30 (Tv: Digi Sport1)
VASÁRNAP
HCM Baia Mare (román)–IK Sävehof (svéd) 16.30 (magyar idő szerint)
Metz (francia)–Viborg HK (dán) 16.50

 

AZ ÁLLÁS
1. Larvik (norvég) 7 7 188–157 +31 14
2. GYŐRI AUDI ETO KC 7 6 1 207–160 +47 12
3. Viborg (dán) 7 2 1 4 183–190 –7 5
4. Metz (francia) 7 2 5 178–181 –3 4
5. HCM Baia Mare (román) 7 2 5 173–195 –22 4
6. Sävehof (svéd) 7 1 1 5 165–211 –46 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik