Spanyol stílusvetélkedő: Sterbikék ellen a Veszprém

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2014.09.13. 12:19
null
Szezonbeli első éles meccsük előtt állnak Nagy Lászlóék (Fotó: NS-archív)
Hazai pályán először játszik nemzetközi SEHA-liga-mérkőzést szombaton az MKB-MVM Veszprém, amely a sorozat eddigi három fordulójában kilenc pontot szerzett, akárcsak aktuális ellenfele, a macedón Vardar Szkopje. Még csak a ligaküzdelmek elején tartunk, de – ismerve a tízcsapatos mezőny többi tagját – megkockáztatható: ez a két gárda várhatóan a tavaszi döntőbe is bekerül.

 

A magyar bajnok eddigi idegenbeli meccsein az újvidéki Vojvodinát, az eperjesi Tatrant és a Banja Luka-i Boracot verte meg, míg a Vardar három-három pontot szerzett otthon a Metalurg, idegenben pedig a Borac és a Vojvodina ellen. A spanyol Raúl Gonzáles edző nyilván az együttes városi nagy riválisa, a Metalurg elleni diadalt tartja a legértékesebbnek. Macedóniában hasonló a versengés a két szkopjei csapat között, mint amit nálunk a Veszprém és a Szeged bajnoki ütközetein látunk.

„A Vardar már az előző idényben is nagyon erős volt, csaknem meglepte a későbbi BL-győztes Flensburgot a negyeddöntőben, amelyből a német együttes csak idegenben lőtt több góljának köszönhetően jutott a négyes fináléba – emlékezett Nagy László, a veszprémiek csapatkapitánya, akinek azért is különleges lesz a szombati csata, mert ellenfélként újra találkozik egyik legjobb barátjával, a volt veszprémi Sterbik Árpáddal, a Vardar nyári, Barcelonából érkező legnagyobb fogásával. – Spanyol az edzőjük, több játékosuk is a spanyol bajnokságban edződött, vagyis változott, és főleg támadásban alakult át az eddigi délszláv stílusuk. A taktikai variációikat, a veszélyes lerohanásaikat láttuk a legutóbbi meccseik videofelvételein, és ezek elemzésével készültünk szombatra.”

ÚJRA EURÓPAI PORONDON AZ OROSHÁZA
Tizenkét év elteltével újra férfi európai kupában szerepel az Orosházi FKSE-Linamar, amely az EHF-kupában szombaton és vasárnap a saját csarnokában a moldovai Olimpus-85 ellen próbál meg továbbjutni – méghozzá jó eséllyel. A szerb Vladimir Jordovics edző csapata a chisinaui együttes legyőzésével a 32 közé juthat.

A válogatott jobbátlövő szerint a Vardarban rettentően erős fizikumú, technikailag magas szinten képzett, jól motivált játékosok kézilabdáznak, akik a SEHA-ligában megvédenék elsőségüket, valamint a BL-ben is a kölni négyes döntőbe jutást tervezik. Ehhez segítheti őket, hogy a nyáron Sterbik mellett átigazolták a Löwenből az orosz balátlövő Szergej Gorbokot, a Csehovból az orosz jobbszélső Danyiil Siskarjovot, a Hamburgból a horvát balátlövő Blazenko Lackovicot (sérüléssel bajlódik). Szintén sérült a jobbátlövő Vladimir Petrics.

„Mindegyik meccsünkre, így a szombatira is igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni, hiszen ebben a szezonban először lépünk pályára itthon nemzetközi tétmérkőzésen – folytatta Nagy László. – Újabb sikerünkhöz feltétlenül meg kell állítanunk, vagy meg kell akadályoznunk az ellenfél lerohanásait. Ennek az alapja, hogy minden labdát meg kell becsülni, támadásban nem szabad hibázni. A taktikánkat nyilván nem mondom el, de látjuk, hol sebezhető a Vardar védelme.”

„Sok régi barátom és hajdani játékostársam közé, ismerős környezetbe kerültem Szkopjében – mondta a beilleszkedésről Sterbik Árpád, a Vardar Barcelonából szerződtetett kapusa. – Edzőnk Madridban nyolc éven át volt a pályaedzőm, segítője, Devid Devis pedig hat évig a csapattársam volt, így semmi gondom sem volt a beilleszkedéssel. Jövőre tovább erősítünk, hogy utolérhessük a legjobbakat, elérjük a Veszprém szintjét. Jelenleg még nagyon nehéz feladat a Veszprém legyőzése, előbb ennél reálisabb célokat kell megvalósítanunk.”

FÉRFI KÉZILABDA SEHA-LIGA
7. FORDULÓ, ELŐRE HOZOTT MÉRKŐZÉS
MKB-MVM Veszprém–Vardar Szkopje
(macedón)
Veszprém, 16 óra. Tv: Pro4. Vezeti: Brunovsky, Canda (szlovákok)

AZ ÁLLÁS
1. MKB-MVM Veszprém 3 3 97–77 9
2. Vardar 3 3 84–64 9
3. Meskov Breszt 2 2 60–53 6
4. CO Zagreb 2 1 1 56–44 3
5. Metalurg 2 1 1 55–55 3
6. Tatran Presov 3 1 2 82–87 3
7. Radnicski 1 1 24–24 1
8. Vojvodina 3 1 2 64–82 1
9. Borac 3 3 78–95 0
10. Nexe 2 2 45–64 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik