Sorsolás a kézi BL-ben, ellenfélre vár a Győr, a Pick és az MKB

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 13:10
null
A Győr ma megtudja, kik ellen kezdi meg az újabb BL-címvédő hadjáratát (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Az Európai Kézilabda-szövetség pénteken 18 órától tartja meg Bécsben a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását, amit a legutóbb a négyes döntőig menetelő veszprémiek és a címvédő győriek is az első kalapból várhatnak, míg a csongrádiak a negyedik kiemelési körbe kerültek, de még így is kedvezőbb helyzetből várhatják a sorsolást, mint tavaly, amikor selejtezniük kellett, és végül el sem jutottak a főtábláig.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női együttese már a selejtezőben érdekelve lesz, így Elek Gáborék már csütörtökön megkapták a sorsolást, amelyre nem panaszkodhatnak.

„Ha választani lehetett volna, hasonló erősségű csoportot választottam volna. Jó eséllyel a Lipcse rendezheti meg a selejtezőt, ami okozhat némi nehézséget, hiszen a legerősebb ellenfélnek számít, noha most még szinte semmit sem lehet tudni a vetélytársakról – mondta Elek Gábor vezetőedző. – A Thüringer mögött második helyen zárt a német Bundesligában, ami nagy dolog. Hozzánk hasonlóan a legutóbbi BL-szezon neki sem sikerült túl jól, és azzal is pontosan tisztában vagyunk, hogy a Győrbe igazoló Susann Müllert elveszítette."

Azonos országbeliek nem kerülhetnek össze a csoportkörben.

A Győr biztosan elkerüli a montenegrói Buducsnosztot, a norvég Larvikot és a szlovén Ljubljanát, a legutóbbi négyes döntőben szereplő dán Midtjylland és a macedón Vardar Szkopje viszont vetélytárs lehet, persze az északiaknak ehhez előbb túl kell jutniuk a selejtezőn. Nem gondoljuk, hogy Ambros Martín együttesének bárkitől is tartania kellene, de a második kalapból sem az erősödő Viborg, sem a rengeteg pénzzel és légióssal felpumpált Nagybánya, sem pedig a „közeli" Volgográd nem illethető az ideális ellenfél jelzővel (már ha létezik olyan egyáltalán...).

Egy Győr, Thüringer, Lokomotiva Zagreb, Sävehof kvartett viszont kellemesen hangzik. A nőknél négy négyes csoportban zajlanak majd a küzdelmek, az első három-három csapat jut a középdöntőbe. Ott két hatos csoportban játszanak a csapatok, az első négy-négy helyezett jut a negyeddöntőbe. A negyeddöntő győztesei vehetnek részt a final fourban.

A férfiaknál nem változott a kiírás, a főtáblán négy, egyenként hatcsapatos csoport lesz, az első négy-négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe. Az egyenes kieséses szakaszban a nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt követően alakul ki a jövő májusi kölni négyes döntő mezőnye.

A Veszprém egyelőre megkíméli magát a Kiellel és a Barcelonával való találkozástól, lévén azonos kalapba kerültek (a szegediek viszont nagy eséllyel megkapják a két nagyágyú valamelyikét), az izgalmak egyértelműen a negyedik, az ötödik és a hatodik kalap együtteseinél kezdődnek a két magyar résztvevő szempontjából. A Löwen, a Plock, a címvédő Flensburg, a Vardar Szkopje, a PSG és a Montpellier együtteseire sok mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy könnyű ellenfélnek számítanak.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK 2014–2015
A CSOPORTKÖR KIEMELÉSI SORRENDJE

1. kalap: THW Kiel (német), FC Barcelona (spanyol), MKB-MVM Veszprém (magyar), KS Vive Targi Kielce (lengyel)
2. kalap: KIF Kolding Kobenhavn (dán), HC Metalurg Szkopje (macedón), RK Celje Pivovarna Lasko (szlovén), Dunkerque HB Grand Littoral (francia)
3. kalap: HC Zagreb (horvát), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Kadetten Schaffhausen (svájci), Alingsas HK (svéd)
4. kalap: Rhein-Neckar Löwen (német), Naturhouse La Rioja (spanyol), Pick Szeged (magyar), Orlen Wisla Plock (lengyel)
5. kalap: SG Flensburg-Handewitt (német), Aalborg Handball (dán), HC Vardar Szkopje (macedón), Paris Saint-Germain Handball (francia)
6. kalap: Montpellier Agglomeration HB (francia ), 1. selejtezőcsoport győztese, 2. selejtezőcsoport győztese, 3. selejtezőcsoport győztese
SELEJTEZŐ
1. CSOPORT: HC Meskov Breszt (fehérorosz), HC Vojvodina (szerb), Tatran Presov (szlovák), Targos Bevo HC (holland)
2. CSOPORT: HC Motor Zaporizzsja (ukrán), FC Porto (portugál), Alpla HC Hard (osztrák), Junior Fasano (olasz)
3. CSOPORT: HCM Constanta (román), Haslum HK (norvég), Besiktas JK (török), Hubo Initia Hasselt (belga)
Játéknapok: szeptember 6–7.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, 2014–2015
A CSOPORTKÖR KIEMELÉSI SORRENDJE

1. kalap: Győri Audi ETO KC (magyar), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Larvik (norvég), RK Krim Ljubljana (szlovén)
2. kalap: Viborg HK A/S (dán), HCM Baia Mare (román), Thüringer HC (német), Dinamo Volgográd (orosz)
3. kalap: Vardar Szkopje (macedón), Metz Handball (francia), Hypo Niederösterreich (osztrák), RK Lokomotiva Zagreb (horvát)
4. kalap: IK Sävehof (svéd), MKS Selgros Lublin (lengyel), 1. selejtezőcsoport győztese, 2. selejtezőcsoport győztese
SELEJTEZŐ
1. csoport.
Elődöntő: FTC-Rail Cargo Hungaria–Sercodak Dalfsen (holland), HC Leipzig (német)–BNTU-BelAZ Minszk Reg. (fehérorosz)
2. csoport. Elődöntő: FC Midtjylland (dán)–WHC Radnicski Kragujevac (szerb), Byasen Trondheim (norvég)–HC Podravka Vegeta (horvát)
Játéknapok: szeptember 20–21.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik