Sabaté: Ez nem rólam, hanem a csapatról szól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 12:39
null
Még pár óra a kezdésig (Fotó: EHF)
Sorozatban harmadszor a THW Kiel ellen lép pályára az MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni final fourjának elődöntőjében (18.00, Tv: Sport1, élőben az NSO-n). Német oldalon egyöntetű a vélemény, hogy a Veszprém a találkozó esélyese, de a magyar csapatnál nem foglalkoznak mindezzel, és nyugodtan várják a mérkőzést.

„Köszönöm a szurkolóinknak, hogy szavaztak rám, de sok olyan edző dolgozik Európában, aki szintén megérdemelte volna az elismerést" – mondta a rá jellemző szerénységgel Xavier Sabaté, a Veszprém szakvezetője, amikor szembesítették a All Star-voksolás eredményével.

Sabaté az előző idényben még másodedzője volt a veszprémieknek, és a szezon közben, szeptember 21-én nevezték ki vezetőedzőnek, március 11-én pedig ideiglenesen a magyar férfi válogatottat is rábízták.

„Nyugodtan várom a meccseket, mert elvégeztük a szükséges munkát. Természetesen nagyon jó érzés, hogy a négyes döntőben irányítom csapatot, de ez nem rólam, hanem a csapatról és a klubról szól. Sorozatban harmadszor szerepel a Veszprém a final fourban, ez azt jelenti, hogy a klubnál jól végzik a munkájukat. Tudom, hogy a szurkolók már régóta várnak a BL-győzelemre, de emiatt nem érzek nagyobb nyomást a csapaton.”

Sabaté hozzátette, a Kiellel mindig nagyon izgalmas találkozókat vívnak, és nem hiszi, hogy még bármivel meg tudnák lepni egymást. Azt természetesnek tartja, hogy a németek őket nevezték meg favoritnak, de a final four sajátossága, hogy bármelyik csapat felérhet a csúcsra.

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyez végez az MVM Veszprém a férfi kézilabda BL négyes döntőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az izlandi Aron Pálmarssonnak több barátja is játszik a túloldalon, de az elődöntőben természetesen mindezt félreteszi. Az irányító örül neki, hogy ezúttal a szezon végén is kiváló formában érzi magát, míg a kieli időszakában már teljesen kizsigerelve érkezett el a final fourba.

„Magam sem gondoltam az elején, hogy ilyen hamar be tudok illeszkedni a veszprémi játékrendszerbe. Elmondhatom, hogy már teljesen otthonosan mozgok a pályán, és a városban is megtaláltam a helyem. Tetszik, hogy ilyen ambiciózus csapatba kerültem, ahol már régen vágynak a BL-győzelemre. Ezekért a meccsekért kezdtem el kézilabdázni.”

A Veszprém 17 játékossal utazott el Kölnbe, így Sabaténak egy embert ki kellett hagynia a meccskeretből, és a spanyol szakember úgy döntött, Christian Zeitz nem játszik a Kiel ellen (a hírek szerint megint probléma akadt a vállával a pénteki edzésen), míg Chema Rodríguezt nevezte.

Az EHF előzetese

„Nagyon nehéz szezon végén vagyunk – ezt már a Kiel vezéregyénisége, Domagoj Duvnjak mondta a pénteki sajtófélórán. – Világos, hogy nem vagyunk a legesélyesebbek, az elődöntőben a Veszprém ellen szeretnénk meglepetést okozni. Rengeteg kemény meccsen vagyunk túl, szerencsés vagyok, hogy én megúsztam komolyabb sérülés nélkül.”

Ami utóbbit illeti, René Toft Hansen továbbra sem bevethető, és Alfred Gíslason kihagyta a kartörést szenvedő Steffen Weinholdot is.

„Sok nehézséggel kellett megbirkóznunk az utóbbi hónapokban, idény közben a sérülések miatt részben átalakult a keretünk, mégis újra itt vagyunk, mégpedig a Barcelona kiverésével. Ezt a formánkat próbáltuk megtartani, mert az esélyesebb Veszprém ellen csak kiemelkedő játékkal lehet nyerni” – vélekedett Gíslason.

A Kielnek ez az utolsó esélye arra, hogy trófeát nyerjen a szezonban, ellenkező esetben megismétlődik az, amire legutóbb 13 éve volt példa a klub történetében.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR (Köln, május 28–29.)
ELŐDÖNTŐ (május 28.)
Vive Tauron Kielce (lengyel)–PSG (francia)
15.15
Vezeti: Lars Geipel, Marcus Helbig (németek), Tv: Sport1

THW Kiel (német)–MKB-MVM VESZPRÉM 18.00
Vezeti: Öyvind Togstad, Rune Kristiansen (norvégok), Tv: Sport1, élőben az NSO-n

A HARMADIK HELYÉRT (május 29.)
Az 1. elődöntő vesztese–a 2. elődöntő vesztese
15.15
Vezeti: Jonas Eliasson, Anton Pálsson (izlandiak), Tv: Sport1

DÖNTŐ (május 29.)
Az 1. elődöntő győztese–a 2. elődöntő győztese
18.00
Vezeti: Óscar Raluy López, Ángel Sabroso Ramírez (spanyolok), Tv: Sport1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik