Pena: Akár meg is nyerhetné a Fradi a bajnokságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.05. 11:47
null
Pena egyre jobban érzi magát (Fotó: blikk.hu)
Nerea Pena, a Ferencváros női kézilabdacsapatának légiósa szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a Fradi megnyeri a bajnokságot. A spanyol játékos a mindennapokban már nem is érzi, hogy sérült a lába. Pena minderről a fradi.hu-nak beszélt.

„Jól vagyok. A lábam napról napra jobb. A mindennapokban már szinte nem is érzem, hogy sérült. Nagyon keményen dolgozom, hogy rendben legyen" – idézi a fradi.hu Nerea Penát, a Ferencváros kézilabda-együttesének játékosát.

A spanyol légiós a Ferencváros Bajnokok Ligája-szerepléséről is elmondta a véleményét.

„Amikor ideszerződtem, csak néhány játékost ismertem a csapatból. Felvázolták a vezetők a terveket. Nem hittem, hogy így sikerül bemutatkoznunk a Bajnokok Ligájában. Jó esélyekkel indultunk a BL-ben, de sosem gondoltam volna, hogy középdöntőbe kerülünk. Tudtam, hogy a selejtezőből továbbmegyünk, ám többre nem számítottam. De ott voltunk! Nagyon jó eredményeket értünk el! A Larvik, a Valcea és a Ljubljana ellen is emlékezetes meccseket játszottunk. Senki nem hitte szerintem, hogy ilyen eredményt érünk el."

A Fradi így is majdnem továbbjutott a legjobb négy közé a legrangosabb európai kupában. Ehhez „mindössze" még egy siker kellett volna a csapatnak.

„Csak egy győzelemre volt szükségünk, hogy az elődöntőbe menjünk. Nagyon nehéz volt a nagyon sok sérültünk miatt. Nem csak rólam van szó. A sok nehezítő körülmény együtt eredményezte, hogy nem sikerült négybe kerülnünk. Mindig történt valami. Hét-kilenc emberrel pedig nagyon nehéz játszani egy ilyen sorozatban. Tanulnunk kell ebből is. Ebben a szezonban vége a BL-szereplésünknek, amivel semmi gond nincs. Most egy időre magunk mögött kell hagynunk és ettől kezdve a bajnokságra kell koncentrálnunk. Megnyerni, és utána gondolkodhatunk a következő éven" – tette hozzá a spanyol kézis.

Pena tehát nem tarja elképzelhetetlennek, hogy a Ferencváros megelőzi a Győrt, s élen végez a bajnokságban.

„Azon kell dolgozni, hogy ez sikerüljön. Ha nem megy, semmi gond, de meg kell próbálni. Szerintem jelenleg a Győr a legjobb most Európában és Ambros Martin nagyon jó edzője az együttesnek. Ha jó munkát végeznek, megnyerhetik a BL-t, de ez nem jelenti, hogy mi nem győzhetünk ellenük a magyar bajnokságban. Persze a legyőzésükhöz nekünk tényleg nagyon jól kell játszanunk, hiszen ők is kiváló kézilabdázók."

A légiós természetesen a magyarországi élményeiről is beszélt.

„Sosem jártam még Magyarországon, mielőtt ide nem igazoltam, és sosem gondoltam, hogy itt fogok élni. Kicsit tartottam attól, hogyan bírom majd a családom nélkül, hátrahagyva a régebbi életemet. Most azt mondhatom, imádom Budapestet, azokat a helyeket, ahol eddig jártam Magyarországon. Nagyon boldog vagyok itt. Igazán szeretem ezt a várost, az itt élő barátaimat, a klubomat, tehát az itteni életemet. Úgy gondolom, jó helyet választottam. Csak a térdsérülésem az egyetlen rossz, ami eddig történt itt velem" – mondta Pena.

MAGYAR BAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Győri ETO–Vác
39–16
Ferencváros–Érd
április 6.
MÁSODIK MÉRKŐZÉSEK
Vác–Győri ETO
április 16.
Érd–Ferencváros
április 13.
HARMADIK MÉRKŐZÉSEK (ha szükségesek)
Győri ETO–Vác
április 19.
Ferencváros–Érdáprilis 20.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik