Pastor: Ha legyőzzük a Kielt, még egy hétig álmodhatunk Kölnről

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2015.04.12. 11:52
null
Balogh Zsolt szerint a Löwen elleni siker növelte az önbizalmukat (Fotó: Mirkó István)
Elkerülték egymást a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő sorsolásán, és ennek már akkor is két olvasata volt. Az egyik: a Szeged és a Veszprém is bejuthat a május 30-án és 31-én Kölnben rendezendő négyes döntőbe. A másik: ha összekerültek volna, egy magyar együttes biztosan szerepelne az elődöntőben. Így viszont a francia PSG és a német THW Kiel legyőzése kell a csodához, hogy két magyar klubot láthassunk Kölnben.

„Amikor a nyolcaddöntőben a Löwent kaptuk, akkor sem mi voltunk az esélyesek, aztán kettős győzelemmel kiütöttük, és ezzel hatalmas örömet szereztünk szurkolóinknak – emlékezett vissza Balogh Zsolt, a Szeged válogatott jobbátlövője, akire a Veszprém kapusával, Mikler Rolanddal együtt lehet szavazni az interneten, hogy bekerüljön a BL 2014–2015-ös álomcsapatába. – Persze a siker növelte a tekintélyünket, és jót tett az önérzetünknek is. Erre építve készültünk a Kiel ellen, amely egészen más stílusban játszik. Csak az a közös a német bajnoki aranyért harcoló két gárdában, hogy mindkettő rettentően erős támadósorral áll fel, szinte áttörhetetlen a védőfala, amely mögött remek kapusok állnak.”

A Kiel kapusainál meg kell állni egy szóra, mert a két svéd, Andreas Palicka és Johan Sjöstrand sérült, de a helyükre kitűnő „kényszerigazolások” érkeztek. A csupán 22 éves dán Kim Sonne-Hansen fantasztikus formában véd – ezt Marko Krivokapics, a Szeged másodedzője állítja –, a 43 éves norvég Steinar Ege pedig 262-szeres válogatott, több élcsapatban védett a norvég, a német, a spanyol és a dán bajnokságban, 2002-ben EHF-kupát nyert a Kiellel, három éve az AG Köbenhavnban fejezte be pályafutását, ám az izlandi edző, Alfred Gíslason kérésére a napokban visszatért.

„Cseppet sem gyengült meg a Kiel, és ezt megmutatta a legutóbbi bajnokiján is, amit Magdeburgban megnyert – folytatta Balogh Zsolt. – Többek között e mérkőzés alapján is készültünk, és igyekszünk meglepetéssel is szolgálni. Ez attól is függ, milyen védekezési taktikát választ a Kiel, mert más a tervünk, ha nyitott, négy kettes variációt alkalmaz, és más, ha hat nullát.”

„A világ egyik legerősebb keretű, leghatékonyabban védekező, gyors lerohanásokkal támadó együttesét fogadjuk, amely posztonként két-két klasszist tud pályára küldeni. Örülünk, hogy a BL-ben még egy nagyon jó meccset láthat a közönség Szegeden. Ha nyerünk, még egy hétig álmodhatunk a négyes döntőről, de tudjuk, csak hatalmas bravúrral juthatunk be” – mondta Carlos Pastor, a szegediek edzője.

A szegediek közül továbbra is sérült, de már elkezdte a könnyített edzéseket a spanyol Niko Mindegía, akinek a térdét műtötték és augusztusra épül fel, valamint a svéd Jonas Källman, akinek pedig tizenkét napja kivették a vakbelét, és a visszavágón talán már játszhat.

A veszprémi Renato Sulic és a párizsi Igor Vori az előző szezonban is nagy csatát vívott (Fotó: MTI)
A veszprémi Renato Sulic és a párizsi Igor Vori az előző szezonban is nagy csatát vívott (Fotó: MTI)

 

Az MKB-MVM Veszprémnek déja vu érzése lehet, hiszen a PSG-vel tavaly is a BL-negyeddöntőben mérkőzött, akkor kettős győzelemmel jutott tovább, és szerepelhetett Kölnben, ahol az elődöntőben a Kiel, a bronzmeccsen a Barcelona verte meg.

„Átalakult és Thierry Omeyer meg William Accambray igazolásával erősödött tavaly óta a PSG, mégis volt mit okulnunk a felkészülés során a legutóbbi párharcunkból – fejtegette Gulyás Péter, a bajnokcsapat válogatott jobbszélsője. – Párizsban az első félidőben sokszor adtuk el a labdát, és a hajrá is szoros volt. Veszprémben is gyakran hibázunk, és ezeket a hibáinkat kihasználták az ellenfeleink. Kétszer hatvan percen át kell koncentrálnunk, mert az idén akár a kis hibáink is végzetesek lehetnek. Köln a célunk.”

Carlos Ortega, a Veszprém edzője elmondta, Nagy László játéka továbbra is kérdéses:

„Az idény legfontosabb párharca vár ránk, és Párizsban az első találkozón is győzni szeretnénk, mert ezzel nagyot lépnénk előre Köln felé. Nagy László keze továbbra is sérült, ezért erősen kétséges, játszhat-e vasárnap. A PSG, amellyel legutóbb is a BL-negyeddöntőben találkoztunk, fejlődött tavaly óta. Kitűnőek a kapusai, félelmetes a támadósora, különösen az átlövői veszélyesek.”

FÉRFI KÉZILABDA BL
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
PSG (francia)–MKB-MVM Veszprém vasárnap, 17.30 (Tv: Digi Sport1)
Mol-Pick Szeged–THW Kiel (német) vasárnap, 19.15 (Tv: Digi Sport1)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
PPD Zagreb (horvát)–Barcelona 23–25 (10–14)
Vardar Szkopje (macedón)–Kielce (lengyel) 20–22 (11–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik