Parádés győzelemmel kezdtek Zácsikék

Vágólapra másolva!
2009.08.14. 20:06
Címkék
A magyar junior női kézilabda-válogatott remek játékkal győzte le Franciaországot az Európa-bajnokság első csoportmérkőzésén 28–18-ra. Róth Kálmán együttesében többen is remek teljesítményt nyújtottak, a mezőny legjobbja Víg Vivien kapus lett.
 
 
A magyar csapat megállíthatatlan volt
A magyar csapat megállíthatatlan volt

Róth Kálmán edző három győzelmet várt együttesétől, az első akadályt Franciaország jelentette. Bekerült a csapatba a jelenleg egyesületen kívüli Zácsik Szandra is, akinek beválogatását a békéscsabai Hajduch Csenge bánta.

Papíron a legerősebb együttes ellen kezdett tehát a magyar csapat, amely hat hete készült már együtt a tornára. A magyar csapatból ezúttal Dajka Bettina és Drávai Gyöngyi maradt ki.

Sok hibával kezdett mindkét csapat, ez elsősorban a befejezéseknél volt feltűnő. Igaz, a magyar kapuban Víg Vivien egészen parádés napot fogott ki, egyszerűen megbabonázta a francia játékosokat. A vendégek képtelenek voltak rajta kifogni, ha nagy ritkán túljutott rajta a labda, akkor vagy fölé ment, vagy a kapufa segített.

A francia csapat elbizonytalanodott, két büntetőt is hibázott, csak 17:25-nél, 6–0-s magyar vezetés után tudta megszerezni az első gólt.

A mieink vezetését nem fenyegette veszély, az első játékrészben három gólig jutó Hornyák Dóra és Kovacsics Anikó (no meg persze Víg) vezérletével 12–5-ös magyar vezetéssel fordultak a csapatok.

Szünet után is a Róth-csapat kezdett jobban, Kovacsics góljával indult a játékrész. A franciák próbálkoztak, de nem tudták megszorítani a magyar csapatot, a 38. percben egy újabb Kovacsics-gól után már kilenc volt a különbség.

A biztos vezetés tudatában kissé kiengedett a magyar csapat, Róth Kálmán is lehetőséget adott több játékosnak, lecserélte a kiválóan védő Víget is. Ám hiába jöttek fel hat gólra a vendégek, a félidő közepén volt egy ötperces góltalan periódusuk, így a magyar csapat Hornyák találata után tízre alakította a különbséget (21-11)

Zácsik Szandráék remek teljesítménnyel nyitottak, ha ez a forma megmarad, úgy Szlovákia és Montenegró legyőzése sem jelenthet gondot.

KÉZILABDA, NŐI JUNIOR EB

B CSOPORT

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 28–17 (12–5)
Szombathely, 800 néző. V: Sirbu, Suponicov (moldávok)
MAGYARORSZÁG: VÍG – Tamás 2, Horváth B., DEÁKI 4, HORNYÁK D. 4, KOVACSICS 4 (2), Turcsányi 1. Cs: Janurik (kapus), Szalai B. 3, Zácsik 3, Szögi, Kisfaludy 5, Léránt 1, Hosszú 1. Edző: Róth Kálmán
FRANCIAORSZÁG: BONCHE – Bulleux 1, Prudhomme, Kamdop 2, MANACH 5 (4), Mendy 2, MANGA 3. Cs: Leythienne (kapus), Turpin, Cisse 1, Lawson, Briemant 1, Canaud, Ringayen 2. Edző: Paul Landure
Az eredmény alakulása: 9. p.: 3–0. 18. p.: 6–1. 23. p.: 8–2. 37. p.: 15–7. 44. p.: 16–9. 48. p.: 20–11. 54. p.: 23–13
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/4
MESTERMÉRLEG
Róth Kálmán: – Úgy gondolom, hogy bemutatkozásnak ez nagyon jó volt, a védekezésünkkel és Víg kapusteljesítményével nagyon elégedett vagyok, bár a csapat valós tudásának csak mintegy ötven százalékát nyújtotta ezen az összecsapáson.
Paul Landure: – Gratulálok a magyaroknak, amennyire ők jól játszottak mi annyira rosszul. A harcosságot nagyon hiányoltam az együttesemből, bár eleve úgy készültünk, hogy nekünk nem a magyarokat, hanem a két másik csapatot kell a csoportmérkőzések során legyőznünk.

A csoport másik mérkőzésén:

Montenegró–Szlovákia 24–23 (10–14)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik