HIRDETÉS
THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2018.04.14 23:04 Frissítve: 2018.04.14 23:08

Papírforma – Thury Gábor jegyzete

 

Pályára lépett/lép a hétvégén a magyar női és férfi kézilabdázás elitje. A hölgyeknél a Bajnokok Ligája négyes döntője volt a tét, a Győr és az FTC képviselte színeinket. A férfiaknál a szombati Magyar Kupa-elődöntő után vasárnap a finálét a Telekom Veszprém és a Pick Szeged játssza.

Az eredmények mindkét szakágban borítékolhatók voltak: Görbiczék podgoricai sima győzelme kellően megalapozta a Rába-parti visszavágót, a Buducsnoszt jól tartotta magát, de messze állt a továbbjutástól. A Győr az elmúlt hat évben ötször bejutott a döntőbe/négyes döntőbe, háromszor megnyerte a BL-trófeát, és az idén sem más a célja. Ugyanakkor emeljük ki, sérülések tizedelik az együttest, nem mellékesen a távozó Ambros Martín is bejelentette, elgondolkodik a Rosztov-Don ajánlatán – távozása nyilván arra sarkallja a győrieket, hogy csapat és edzője címvédéssel búcsúzzon egymástól.

Aztán ha valóban a Don partján köt ki a spanyol tréner, kérdés, jobb lesz-e vele az orosz együttes, a jelen állítása mindenesetre az, hogy a rosztoviak a Fradinál biztosan jobbak. A zöld-fehérek hazai kétgólos veresége már előrevetítette a magyar együttes sorsát, de alig hiszem, hogy minimális itthoni Fradi-győzelem kétségessé tette volna az ellenfél továbbjutását. Az előzetes nyilatkozatok mindennek persze ellentmondtak, más kérdés, hogy játékos, edző egyaránt bízzon saját csapatában. Nyilván részletesebb elemzést igényel, de a Népligetben évek óta a bajnoki második hely és a Bajnokok Ligája nyolc közé jutás az alap, és ezt hozzák is a lányok. Ugyanakkor az elmúlt három esztendő BL-negyeddöntőjének hat meccse közül egyet sem tudott megnyerni az FTC, a négy közé jutás bőven több mint karnyújtásnyira volt. Nagy kérdés, nem kellene-e újrapozícionálni az együttest, illetve a Fradi esetében ezt csak egy irányba tudom elképzelni – feltételezem, a vérmes szurkolók is. Más kérdés, hogy ezt nem lenne elég papíron kijelenteni.

A Szeged és persze főleg a Veszprém férficsapatának játékosai, vezetői néhány hete gondolhatták úgy, a Magyar Kupa négyes döntője jó felkészülést jelenthet a BL kölni négyes döntőjére. A sors – de főleg a Skjern és a Kiel – másképp akarta, a vasárnapi MK-finálé a már szokásos rangadót hozza. Meg némi reményt: a szlovénok elleni vb-selejtező előtt válogatottunk húzóemberei nem lesznek kifacsartak.

2019.01.20 23:37:09

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Legjobbunk immár édesapaként lépett pályára.

2019.01.20 17:42:44

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló, Herning), MAROSI GERGELY (percről percre, Budapest)

Balogh ott folytatta, ahol sérülése előtt abbahagyta, Lékai főszerepet vállalt a sikerben.

2019.01.19 19:33:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Herning, összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Green parádézott az olimpiai bajnok kapujában • Két góllal megnyertük a 2. félidőt.

2019.01.18 23:49:51

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Most kezdődik a tánc!