HIRDETÉS
HIRDETÉS
THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2018.04.14 23:04 Frissítve: 2018.04.14 23:08

Papírforma – Thury Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

Pályára lépett/lép a hétvégén a magyar női és férfi kézilabdázás elitje. A hölgyeknél a Bajnokok Ligája négyes döntője volt a tét, a Győr és az FTC képviselte színeinket. A férfiaknál a szombati Magyar Kupa-elődöntő után vasárnap a finálét a Telekom Veszprém és a Pick Szeged játssza.

Az eredmények mindkét szakágban borítékolhatók voltak: Görbiczék podgoricai sima győzelme kellően megalapozta a Rába-parti visszavágót, a Buducsnoszt jól tartotta magát, de messze állt a továbbjutástól. A Győr az elmúlt hat évben ötször bejutott a döntőbe/négyes döntőbe, háromszor megnyerte a BL-trófeát, és az idén sem más a célja. Ugyanakkor emeljük ki, sérülések tizedelik az együttest, nem mellékesen a távozó Ambros Martín is bejelentette, elgondolkodik a Rosztov-Don ajánlatán – távozása nyilván arra sarkallja a győrieket, hogy csapat és edzője címvédéssel búcsúzzon egymástól.

Aztán ha valóban a Don partján köt ki a spanyol tréner, kérdés, jobb lesz-e vele az orosz együttes, a jelen állítása mindenesetre az, hogy a rosztoviak a Fradinál biztosan jobbak. A zöld-fehérek hazai kétgólos veresége már előrevetítette a magyar együttes sorsát, de alig hiszem, hogy minimális itthoni Fradi-győzelem kétségessé tette volna az ellenfél továbbjutását. Az előzetes nyilatkozatok mindennek persze ellentmondtak, más kérdés, hogy játékos, edző egyaránt bízzon saját csapatában. Nyilván részletesebb elemzést igényel, de a Népligetben évek óta a bajnoki második hely és a Bajnokok Ligája nyolc közé jutás az alap, és ezt hozzák is a lányok. Ugyanakkor az elmúlt három esztendő BL-negyeddöntőjének hat meccse közül egyet sem tudott megnyerni az FTC, a négy közé jutás bőven több mint karnyújtásnyira volt. Nagy kérdés, nem kellene-e újrapozícionálni az együttest, illetve a Fradi esetében ezt csak egy irányba tudom elképzelni – feltételezem, a vérmes szurkolók is. Más kérdés, hogy ezt nem lenne elég papíron kijelenteni.

A Szeged és persze főleg a Veszprém férficsapatának játékosai, vezetői néhány hete gondolhatták úgy, a Magyar Kupa négyes döntője jó felkészülést jelenthet a BL kölni négyes döntőjére. A sors – de főleg a Skjern és a Kiel – másképp akarta, a vasárnapi MK-finálé a már szokásos rangadót hozza. Meg némi reményt: a szlovénok elleni vb-selejtező előtt válogatottunk húzóemberei nem lesznek kifacsartak.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.18 09:59:03

Kézilabda BALLAI ATTILA

INTERJÚ. „Ma már az eredmény a legfontosabb, és ha azt robot stílussal lehet elérni, akkor robotnak kell lenni.”

2018.08.13 09:46:38

Kézilabda SIMON JÓZSEF

„Még mindig több érzés kavarog bennem, pedig már két hónapja eljöttem Flensburgból.”

2018.08.08 08:48:54

Kézilabda SIMON JÓZSEF

„A játékrendszerünk a régi marad, ám néhány újdonsággal fel kell frissíteni.”

2018.08.07 14:32:41

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS (szöveg), TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

Csak a bajnokokat szeretik igazán, állítja a világbajnok női juniorválogatott szövetségi kapitánya.

2018.08.06 11:03:53

Kézilabda SIMON JÓZSEF

A kézilabdacsapat trénere elégedetten és optimistán várja az új szezont.

HIRDETÉS
HIRDETÉS