NS Hosszabbítás: Siti Bea jó zsaruról és rossz zsaruról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.01. 19:35
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

Siti Beáról közismert, hogy az elmúlt 25 év egyik legjobb magyar irányítója volt, nyert BL-t, Eb-t, van ezüstje olimpiáról és világbajnokságról. Hogy Karl Erik Böhn, Hajdu János, az Elek Gábor, Ambros Martín duó és most Kim Rasmussen mellett a női kézilabda-válogatott másodedzője, s a Nemzeti Kézilabda Akadémián serdülő lánycsapatot irányít. Ezúttal azonban nem a dicső múltról és a kezdődő vb-ről beszélgettünk vele, hanem ezek kapcsán fontosabb kérdésekről.

– Komfortos ez a szerepkör önnek?
– Mostanra kiforrott minden, már közösen dolgozunk, együtt videózunk, és Kim Rasmussen arra is figyel, hogy amikor a dán segítőjével, Kristian Kristensennel vagyunk hármasban, akkor angolul beszélnek, pedig játszottam kint, dánul is értek valamennyit, és ha mégis átváltanak dánra, és lemaradnék, elmagyarázza, miről volt szó. Meg most már ismerem az elveit, a logikáját, és így meccs közben is bevonódom a munkába. Jól működünk.

– Nehéz Kim Rasmussennel dolgozni?
– Nehéz is, könnyű is. Amikor transzban van, nem egyszerű, de meccs után sokszor kenyérre lehet kenni – meg aztán tényleg a siker érdekében ilyen. Mondtam is neki nemrég, hogy ő az a pasi, akit sosem fogok kiismerni – bóknak vette. Persze, olykor indulatos, vannak szokatlan húzásai, de együtt élni nem kell vele, egy munkakapcsolatban meg azt is lehet kezelni, ha villámokat szór a szeme.

Hogy miért nem szeretne Siti Bea vezetőedzővé előlépni, miért kudarckerülők a magyar játékosok, milyen más szemléletet hoztak magukkal az északról és nyugatról hozzánk szerződő kézilabdázók, s azt miért nem vették még át a mieink, ezekre a kérdésekre is választ kaphat a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében megjelenő interjúból. A németországi vb-helyszínen tartózkodó Siti Beát Bálint Mátyás faggatta.

És a Hosszabbításban még olvashat arról is, hogy…
…beszavaztunk a legemlékezetesebb magyar gólok közé egy olyan gólt is, amelynek szerzőjére senki sem emlékszik. De mindegy is, ki szerezte, az volt a fontos, hogy valahogy bement… Thury Gábor múltidézője az ikonikus magyar gólokról szóló sorozatunk 4. részében.
…miért gondolja úgy Nani Roma, hogy a Dakar az élete. A 2004-ben motorral, 2014-ben autóval Dakart nyerő spanyol klasszissal Tóth Anita készített exkluzív interjút.
…miért hívja a magyar bundának azt, amit az olasz kétszersültnek. És hogy miért Anglia a trükközés őshazája? A bundázó futballisták és fogadási csalók titkos szótárát Csillag Péter csapta fel.
…miért tartották társai az 1964-ben Tokióban olimpiai bajnoki címet nyerő női tőrcsapat kiválóságát, Juhász Katalint a társaság eszének, és bújtak bele ezért a vívósisakjába is. A 85. születésnapját ünneplő bajnoknővel Lipiczky Ágnes beszélgetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik