NS Hosszabbítás: Miklós Magda legyőzte a dicső Szovjetuniót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.24. 00:33
null
Miklós Magda hihetetlennek tűnő történeteket mesélt… (Fotó: ifj. Haáz Sándor)
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:



Edzés után a Nagy-Küküllő vizében mosták le magukról a fekete salakot, s a tréningekre oda-vissza tíz kilométert gyalogoltak a vasúti talpfákon. „Ma már más világ van” – mondja Miklós Magda. S nem csak azért , mert akkor még szabad téren, fekete salakon játszották a kézilabda-meccseket, és nem volt rendszeres tömegközlekedés Székelyudvarhelyen.

A 17 évesen már a román felnőttválogatottban játszó, négy világbajnokságon és a montreali olimpián részt vevő világklasszis kézilabdázó ma már hihetetlennek tűnő történeteket mesél a sportág székelyudvarhelyi hőskoráról, a figyelő szekusok kijátszásával a magyar válogatott játékosaival kötött örök barátságról, az éppen a magyaroktól elszenvedett vereség miatt elúszó olimpiai jutalomról, a román pártvezetőség felajánlotta Trabantról.

És az 1975-ös világbajnokság gólkirályáról, aki aztán edzői pályafutása során is hűséges maradt a Székelyudvarhelyi Akarathoz, két híres gyermeke, a 213-szoros magyar válogatott Ilyés Ferenc és a manapság a német női élvonalban edzősködő Ilyés Annamária mesél, visszakanyarodva a kezdetekig.
Jakab Árpád lenyűgöző családi körét a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében olvashatják el.

És a Hosszabbításban még olvashatnak arról is, hogy…

…miként tért vissza a király 178 játék nélküli nap után, hogy aztán 36 évesen a tenisztörténet legidősebb világelsőjévé váljon. Roger Federerről szóló sorozatunk hatodik részét Klein Ron jegyzi.

…a csupaszív irányító, a tripladobások mestere és a munka megszállottja is úgy gondolja, természetes, ha válogatottbeli elbúcsúztatása után is a nemzeti csapat rendelkezésére áll. Interjú a magyar férfi kosárlabda-válogatott három búcsúzó tagjával, Wittmann Krisztiánnal, Ferenc Csabával és Tóth Norberttel.

…miért bízott egymásban vakon Reinhold Messner és Peter Habeler, a két osztrák hegymászó, akik 1978-ban először jutottak fel a Mount Everestre oxigénpalack nélkül. A tavaly, 74 évesen még az Eiger északi falát is megmászó Peter Habelerrel Vincze Szabolcs készített interjút.

…hogy mi a titka Gajdos Tamásnak? A korábbi kiváló tájfutó sportol, amióta az eszét tudja, s százéves koráig nem is akar leállni. A szenior atlétikai versenyeket nyerő 60 éves – de talán negyvennek sem tűnő – televíziós személyiséget Tóth Anita faggatta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik