NS: Amorimék örömtánca; Tamás Márk 18 másodperce – hétfő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 23:27
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Munkatársaink ott voltak a Papp László Budapest Sportcsarnokban, és helyszíni beszámolót küldtek a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjéről. Képben is és szövegben is megörökítették a finálé legizgalmasabb pillanatait, és persze megszólaltatták a főszereplőket. A hat gólt szerző Eduarda Amorim elmesélte, hogyan jött a meccset követő össztánc ötlete és miként gyakorolták be a koreográfiát, a távozó edző, Ambros Martín pedig elárulta, mitől igazán különleges számára a BL-trófea.
Munkatársaink ott voltak a Papp László Budapest Sportcsarnokban, és helyszíni beszámolót küldtek a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjéről.
Képben is és szövegben is megörökítették a finálé legizgalmasabb pillanatait, és persze megszólaltatták a főszereplőket. A hat gólt szerző Eduarda Amorim elmesélte, hogyan jött a meccset követő össztánc ötlete és miként gyakorolták be a koreográfiát, a távozó edző, Ambros Martín pedig elárulta, mitől igazán különleges számára a BL-trófea.

Tizennyolc másodperc. Ennyi jutott a Diósgyőr játékosának, Tamás Márknak a Debrecen elleni kulcsfontosságú mérkőzésen. Egy szabálytalanság miatt ugyanis Farkas Ádám játékvezető rögtön a meccs elején kiállította. A hátvéd 107 NB I-es meccsen lépett pályára, s ez már a hatodik piros lapja. Lapunknak elismerte, volt, amikor jogosan küldték le idő előtt a pályáról, ám azt mondta, Debrecenben tévedett a bíró. Hogy mi történt a DVTK futballistája szerint, és vajon miért került a gyepre Sós Bence, kiderül cikkünkből.

Kazincbarcikai sikerrel zárult a férfi röplabda-bajnokság döntője. A Vegyész RC a címvédő Kaposvár ellen kaparintotta meg a bajnoki aranyat. A meccs után a barcikaiak örökifjú játékosa, a 41 éves Mészáros Dömötör mindenkit meglocsolt pezsgővel, aki a közelében tartózkodott, majd arról nyilatkozott, miként élte meg a 3:2-re végződő sorsdöntő csatát. Megszólalt természetesen a másik oldal is. Mégpedig Nagy Péter, aki a Friedrichshafennel már nyert BL-trófeát, a magyar bajnoki cím viszont még mindig hiányzik a gyűjteményéből.

Subits Lajos a Szeged edzője volt, 1970 szeptemberében menesztették. Decemberben még arról írtak a lapok, hogy megegyezett a Szolnokkal, végül mégsem lett a MÁV edzője: 1971 tavaszán feleségével együtt disszidált. Odakint Luxemburgban csinált karriert, a Jeunesse szerződtette, ő lett az országban az első főfoglalkozású klubedző. A BEK-ben csapatával szembekerült a Ferencvárossal, a magyar olvasók mégsem találkozhattak a meccstudósításokban a nevével. Hogy miért nem, kiderül írásunkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik