Női kézilabda: Zugló együttműködést kötött az FTC-vel

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.08.22. 15:02
Címkék
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött Zugló önkormányzata és a Ferencváros női kézilabda-szakosztálya.

„A támogatás célja, hogy minél több zuglói gyerek kapjon sportolási lehetőséget, akár életpályaként, akár hobbiként” – mondta a szerződés aláírását követő szerdai sajtótájékoztatón Papcsák Ferenc, a XIV. kerület polgármestere.

A támogatásért cserében az FTC vállalta, hogy a zuglói közoktatási intézményekben a sportággal összefüggésben élménybeszámolókat tart és tanácsot ad az érdeklődő fiataloknak. A klub emellett segít beindítani a helyi iskolákban a szivacskézilabda-szakköröket, illetve megszervezi az iskolák közötti bajnokságot, továbbá a testnevelőket felkészíti a kézilabda szakirányú oktatására. Az Ferencváros szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a zuglói iskolások sporteredményeit, képességeit, és lehetőséget kapnak a klubtól a továbbfejlődésre.

Kökény Beatrix korábbi válogatott kézilabdázó, az FTC Kézilabda Sport Kft. ügyvezető igazgatója arról is beszámolt, hogy nyaranta 20 hátrányos helyzetű gyermeket teljes ellátással egy hétig díjmentesen fogadnak és foglalkoztatnak a bentlakásos sporttáborban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik