Női kézilabda-vb: „Magyarország az egyik mumusunk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.16. 06:59
Macarena Aguilar, a spanyol női kézilabda-válogatott irányítója szerint a legerősebb harmadik helyezettel kell megmérkőzniük a világbajnokság nyolcaddöntőjében, ráadásul Magyarország az egyik mumusuk.  

„A legerősebb harmadik helyezettet kaptuk, aki ráadásul az egyik mumusunk. Az Eb-bronzérmes csapatban ráadásul két-három játékos is van, aki a világ legjobbjai közé tartozik" – nyilatkozta Aguilar az As-nek, aki szerint ugyanakkor nem legyőzhetetlen a magyar csapat, de ehhez továbbra is eredményesen kell védekezniük, támadásban pedig azt kell nyújtaniuk, amit tudnak.

„A hétfői meccs olyan lesz, mint az orosz rulett: mindent vagy semmit. Az ellenfél pedig nem akárki" – tette hozzá az irányító, aki úgy érzi, fizikálisan sokat fejlődött a Dániába igazolásával, és még sohasem érezte ilyen jó erőben magát.

A spanyol és a magyar csapat eddig 18-szor találkozott egymással, kilencszer a magyarok győztek, öt döntetlen mellett pedig négy spanyol siker született. Legutóbb ugyancsak Újvidéken, a tavalyi Eb-n, december 7-én a magyarok 32–31-re nyertek. Ha a Hajdu-csapat nyer, szerdán – már Belgrádban – a brazil–holland összecsapás győztesével találkozik.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (SZERBIA)
NYOLCADDÖNTŐ

17.30, Újvidék: Magyarország–Spanyolország (Tv: Sport1)
18.00, Belgrád: Brazília–Hollandia (Tv: Sport2)
20.15, Újvidék: Norvégia–Csehország (Tv: Sport1)
20.45, Belgrád: Dél-Korea–Szerbia (Tv: Sport2)

VASÁRNAP JÁTSZOTTÁK
Németország–Angola 29–21 (13–10)
Franciaország–Japán 27–19 (12–9)
Lengyelország–Románia 31–29 (13–17)
Dánia–Montenegró 22–21 (11–12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik