nemzetisport.hu 2018.09.25 14:37 Frissítve: 2018.09.25 15:19

Női kézilabda: válogatott edzőtábor, újonccal a fedélzeten

2018. szeptember 23–30. között a felnőtt női A- és B-válogatott mellett a világbajnok juniorok alakulata is birtokba veszik a győri Audi Aréna edzőpályáit. A „házigazda” fiatal tehetsége, Fodor Csenge is bizonyítási lehetőséget kapott a felnőttek között.

Fodor Csenge nagyszerűen kezdte az idényt, érkezett is a válogatott meghívó

 

Az egyhetes győri edzőtábor végeztével szeptember 28-án (pénteken) 17.30-tól, valamint szeptember 29-én (szombaton) 15.30-tól az A-válogatott Montenegró legjobbjai ellen vív felkészülési mérkőzéseket a szomszédos Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

A győrieket rajta kívül Kiss Éva képviseli még – Bódi Bernadett, Puhalák Szidónia és Tomori Zsuzsanna jelenleg kényszerpihenőjét tölti.

„Örülök, hogy újra itt lehetek a válogatottban. Dolgos hétnek nézünk elébe, hiszen nem sok időnk van az Európa-bajnokság előtti felkészülésre, így minden percet ki kell használnunk. Új közegben, de hazai környezetben érzem magam itt az edzőtáborban” – számolt be érzéseiről a győriek honlapjának Kiss Éva.

A Győri Audi ETO KC villámlábú szélsője, Fodor Csenge klubja eddigi négy bajnoki mérkőzésén háromszor pályára lépett, és rendesen meg is szórta az ellenfelek kapuját – a Budaörs ellen négy, az MTK ellen nyolc, a Debrecen ellen öt gólt szerzett, így nem jelentett meglepetést Kim Rasmussen kapitány meghívója.

„Nagyon jó a csapat és remek a hangulat, igaz, még szoknunk kell egymást, hiszen teljesen új ez a helyzet mindenki számára mondta Fodor Csenge a fiatalokkal teletűzdelt B-válogatottban eltöltött első napját követően. – Mindannyian fiatal játékosok vagyunk, és az a feladatunk, hogy bármikor harcra készen álljunk, ha az A-válogatottban szükség lenne ránk. Ez a hét is erről szól, hogy megtanuljuk közösen azokat a figurákat és szisztémákat, amiket a szövetségi kapitány kér tőlünk. Az első napon ugró és futó teszteket végeztünk, amelyek összességében mindenkinek jól sikerültek.”

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE (szeptember 23-29.):
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORVÁTH-PÁSZTOR Bettina (Kisvárda Master Good SE), KISS Éva (Győri Audi ETO) 
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE) 
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Nikolett (Érd), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Moyra-Budaörs), SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: EL-GAUI Aszma (Siófok KC), KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), PELCZÉDER Orsolya (Alba Fehérvár KC), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

A B-válogatott kerete (szeptember 23-27.):
Kapusok: CSAPÓ Kyra (Dunaújvárosi KKA), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)
Jobbszélsők: DÁVID-AZARI Fruzsina (Moyra-Budaörs), DIÓSZEGI Nikolett (GVM Europe-Vác), GROSCH Vivien (Dunaújvárosi KKA) 
Jobbátlövők: KARNIK Szabina (MTK Budapest), KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), PLANÉTA Szimonetta (Chambray Touraine – Franciaország)
Irányítók: LAKATOS Rita (Byasen Trondheim – Norvégia), TÓTH Eszter (MTK Budapest)
Beállók: HELEMBAI Fanny (GVM Europe-Vác), PÁSZTOR Noémi (Moyra-Budaörs), SIRIÁN Szederke (Dunaújvárosi KKA), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), 
Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Moyra-Budaörs), TERMÁNY Rita (MTK Budapest), WALFISCH Mercédesz (EUbility Group Békéscsaba)
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), HÁRSFALVI Júlia (TuSies Metzingen – Németország), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Beáta

Szeptember 28., péntek, 17:30 MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ
Szeptember 29., szombat, 15:30: MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ

2019.07.21 16:54:04

Kézilabda HATÁR DÁVID

A hazai rendezésű kontinensviadalt hibátlan mérleggel nyerte meg Golovin Vlagyimir csapata.

2019.07.19 17:32:31

Kézilabda M. Á.

Junior női kézilabdázóink fordulatos mérkőzésen harcolták ki a fináléba jutást Győrben.

2019.07.13 21:43:32

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban csupán karnyújtás a végtelen? Vagy a gyémánt még csiszolatlan, és pusztán a szerencsés napállásnak köszönhetően esett rá egyszer, talán egyetlenegyszer éppen úgy a fény, hogy teljes pompájában ragyogott?

2019.07.10 23:51:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A célkereszt az én mellemen lesz.

2019.07.05 18:43:29

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Nagy László vérbeli, társait magával ragadó csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban.