HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.19 11:50 Frissítve: 2018.10.19 12:04

Női kézi: Mörk erős személyiség, igazi viking harcos – Danyi

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának norvég játékosai visszavárják Nora Mörköt, aki nyolcadik térdműtétjét követően otthon lábadozik. A világ- és Európa-bajnok jobbátlövő édesapja szerint lánya visszatér, de ebben reménykedik Danyi Gábor, a győriek edzője is.

Édesapja biztos benne, hogy a lánya visszatér a kézilabdapályára (Fotó: Győri Audi ETO KC)

 

Mörk még február 5-én, a Nyköbing elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést, és ugyan a rehabilitációja jól haladt, két hete ismét fájdalmat érzett, megint meg kellett műteni, és újabb hat hónap kihagyás vár rá. Ez azt jelenti, hogy nem lehet ott a november 29-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon.

Édesapja, Morten kijelentette, noha a lánya nehéz időszakot él át, biztos benne, hogy visszatér a kézilabdapályára. „A cél az, hogy újra a legmagasabb szinten játsszon, a klubjában és a válogatottban egyaránt” – mondta.

„Nora nem tett semmi extrát, egy lövést követően érezte ismét, hogy valami baj van a térdével” – mondta Stine Oftedal a Vg.no norvég portálnak, amelynek újságírója meglátogatta honfitársnőit Győrben.

„Szörnyű, nagyon szomorú helyzet ez” – nyilatkozta Veronica Kristiansen. „Nem könnyű mit mondani. Láttuk, hogyan kezdett visszatérni a sérülését követően, minden nagyon jól nézett ki.  A csapatban mindenki várja a visszatérését” – tette hozzá Kari Brattset.

Veronica Kristiansen, Kari Brattset és Stine Bredal Oftedal (Fotó: Vg.no)

Danyi Gábor szeretné, ha Mörk nem érezné azt, hogy mindenáron a lehető leggyorsabban vissza kell térnie. „A játékosokkal együtt támogatjuk és visszavárjuk. Nem kell kapkodnia, türelmesek leszünk vele, kap elég időt. Biztos vagyok benne, hogy folytatja a pályafutását. Erős személyiség, igazi viking harcos” – mondta a győriek edzője.

2019.01.16 17:31:35

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), CSERHÁTI ZOLTÁN (közvetítés)

Tízperces gólcsend, sok elhibázott ziccer, majd feltámadás, mégsem lehettünk boldogok a végén – de legalább a továbbjutás megvan.

2019.01.14 15:05:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Nyolcvankilenc százalékos lövési hatékonyság, hatgólos győzelem a harmadik fordulóban.

2019.01.13 17:14:55

Kézilabda Nedelykov Tamás (Koppenhága), Rusznák György (közvetítés)

Az afrikaiaknak esélyt sem adtunk, már az első félidőben elhúztunk, majd tízgólos győzelem lett a vége.