Női kézilabda: „Messi? Ha Groot futballista lenne, akkor…”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.28. 11:48
null
Nycke Groot nem Lionel Messi lenne (Fotó: AFP)
Henk Groener, a holland női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Telegraafnak elmondta, szerinte melyik világsztár futballista játékára hasonlít a Győri Audi ETO KC holland irányítójáé, Nycke Grooté.

 

„Talán a legjobb játékos a világon, különösen azért, mert mindig tud valami extrát nyújtani. Kulcsfontosságú szerepe van a csapatai sikereiben, védekezésben és támadásban is remek. Ha nincs a pályán, akkor azt lehet látni, hogy akadozik a csapat játéka. Nagyon gólérzékeny, és kiválóan játssza meg a labdákat. Elég ha megnézzük, hogy 35 gólt és 36 gólpasszt jegyzett az Európa-bajnokságon. Igazi profi, lenyűgöző csapatjátékos. Ha összehasonlítjuk, hogy Groot játéka melyik futballistáéra hasonlít, akkor inkább azt mondanám, hogy Johan Cruyfféhoz, mint Lionel Messiéhez” – reagált Henk Groener a játékosként világbajnoki ezüstérmes, korábbi futballedző, Willem van Hanegem állítására, aki Lionel Messivel hasonlította össze a győriek klasszisát.

Bár Hollandia a svédországi Európa-bajnokság döntőjében kikapott Norvégiától, a Győri Audi ETO KC irányítója, Nycke Groot két egyéni címet is bezsebelt. Ő lett a torna legjobb irányítója és legértékesebb játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik