Női kézilabda: megvizsgálják a győri aréna talaját

Vágólapra másolva!
2016.01.19. 11:53
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát sújtó sorozatos sérülések miatt megvizsgálják a győri aréna talaját.

A győrieket sújtó – már másfél éve tartó – sérüléshullám legutóbbi áldozata Bódi Bernadett, aki keresztszalag-szakadást szenvedett a Sävehoff elleni BL-mérkőzésen.

Most jobban górcső alá veszik az aréna talaját, illetve az edzésmunkát is – olvasható a kisalfold.hu cikkében. Azóta szaporodtak meg ugyanis a súlyos sérülések, amióta az új arénában edz és játszik a csapat. Ugyanilyen műanyag borítás volt egyébként a Magvassy- és az egyetemi csarnokban is, igaz, ott a parkettára tették rá. Független szakértővel szeretné megvizsgáltatni az Audi ETO, valóban jelenthet-e gondot a parketta hiánya, illetve olyan létesítményeket is felkeresnek, ahol a sportpadlót ugyanígy alakították ki. Megnézik, ott milyen terhelést kapnak a játékosok és ezzel együtt milyen a sérülési ráta.keresztszalag-szakadást szenvedett a Sävehoff elleni BL-mérkőzésen.

Most jobban górcső alá veszik az aréna talaját, illetve az edzésmunkát is – olvasható a kisalfold.hu cikkében. Azóta szaporodtak meg ugyanis a súlyos sérülések, amióta az új arénában edz és játszik a csapat. Ugyanilyen műanyag borítás volt egyébként a Magvassy- és az egyetemi csarnokban is, igaz, ott a parkettára tették rá. Független szakértővel szeretné megvizsgáltatni az Audi ETO, valóban jelenthet-e gondot a parketta hiánya, illetve olyan létesítményeket is felkeresnek, ahol a sportpadlót ugyanígy alakították ki. Megnézik, ott milyen terhelést kapnak a játékosok és ezzel együtt milyen a sérülési ráta.

Ahogyan Balogh Péter csapatorvos fogalmazott: „Előfordulhat, hogy ez a talaj a nagy terheléssel együtt vezet a játékosok sérüléséhez, de nincs kizárva, hogy a kisebb leterheltség mellett sem lenne jobb a helyzet, legfeljebb később jönnének elő a bajok…”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik