Női kézilabda: argentin válogatott irányítóval erősít a Debrecen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.22. 13:55
null
Elke Karsten ott volt a riói olimpián is (Fotó: AFP)
Újabb egyéves megállapodást írt alá a Debrecen női kézilabdacsapata a névadó szponzorral, így jövőre is DVSC Schaeffler néven szerepel majd. A keretben csökkentik a légiósok számát, a következő idényben már csak két külföldi lesz.

 

 

„.A legfontosabb, hogy folyamatosan csökkentsük a külföldi játékosok számát, jövőre négy helyett két légiós lesz a keretünkbennyilatkozta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – A saját nevelésű játékosok számára életpályamodellt szeretnénk felmutatni, ennek keretében kötöttünk több fiatallal hosszú távú szerződést. Ők a sport mellett a Debreceni Egyetemen fognak továbbtanulni. Így a következő szezon bő keretében tizenkét saját nevelésű játékos szerepel majd.”

Lotte Grigel, Anna Punyko és Madalina Zamfirescu távozik, Karnik Szabina viszont visszatér Debrecenbe. Pénteken kiderült, hogy érkezik az argentin válogatott 23 éves irányítója, Elke Karsten, aki az elmúlt két idényt a spanyol BM Bera Bera együttesében töltötte. A juniorválogatott irányító Vámos Petrát a NEKA csapatától igazolják le a debreceniek, míg a saját nevelésű Poczetnyik Lucával ötéves szerződést kötött a klub.

„A DVSC fiataljai ott vannak az ország elitjében, ifjúsági és serdülőcsapatunk is ott lehet a korosztály országos négyes döntőjében. A már profi szerződéssel rendelkezők mellett két tehetséges beálló, Kelemen Gréta és Sápi Gréta, valamint Vámosi Panna és Petrus Mirtill is a felnőttkerettel készül majd a nyáron, jelezve, hogy hosszú távon rájuk is számítunk” – mondta Köstner Vilmos vezetőedző.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik