Női kézilabda: itt a norvég vb-keret – két győri és egy siófoki légiós is tagja

Vágólapra másolva!
2019.11.04. 11:53
null
Megadták a módját...
Thorir Hergeirsson, a norvég női kézilabda-válogatott izlandi szövetségi kapitánya kijelölte a november végén kezdődő világbajnokságon részt vevő 16 fős keretét – és megnevezett három tartalékot is. A Japánban rendezendő tornára három Magyarországon szereplő játékos is készülhet: a két győri, Stine Oftedal és Kari Brattset mellett a Siófok kapusa, Silje Solberg is utazhat az ázsiai országba.

Thorír Hergeirsson fiatal játékosok részvételével ismertette a névsorát, akik egyenként fordultak meg, hogy a mezükön levő feliratból látszódjanak a kerettagok. Az izlandi kapitány felvezetőjében egyébként a folytonosságot hangsúlyozta, és kiemelte, hogy mindenkinél előbb szervezték meg a B-válogatottat, aminek most lehet meg a gyümölcse, ugyanis senkinek nem lesz új a válogatottnál végzett munka.

Minderre azért is van szükség, mert számos hiányzója van a norvégoknak. Mint ismert, Katrine Lunde, Nora Mörk, Henny Reistad, a győri Veronica Kristiansen és a siófoki Kjerstin Solas sérülésből lábadozik, Amanda Kurtovic is csak nemrég tért vissza a pályára, míg ETO-s klubtársa, Kari Aalvik Grimsbö ideiglenesen lemondta a válogatottságot.

A november 30-án kezdődő világbajnokságon Norvégia az A-csoportba kapott besorolást, ahol sorrendben Kuba, Szlovénia, Szerbia, Angola, és végül Hollandia ellen lép majd pályára.

A NORVÉG VB-KERET
Kapusok:
Silje Solberg (Siófok KC), Andrea Austmo Pedersen (Vipers Kristiansand)
Jobbszélsők: Malin Aune (Vipers Kristiansand), Marit Rösberg Jacobsen (Team Esbjerg)
Jobbátlövők: Stine Skogrand (Herning-Ikast Handbold), Silje Waade (Vipers Kristiansand), Moa Högdahl (Viborg HK)
Irányítók:
Stine Bredal Oftedal (Győri Audi ETO KC), Marta Tomac (Vipers Kristiansand), Helene Gigstad Fauske (Herning-Ikast Handbold)
Beállók: Heidi Löke (Vipers Kristiansand), Kari Brattset Dale (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: Emilie Hegh Arntzen (Vipers Kristiansand),Ingvild Bakkerud (Odense HC)
Balszélsők: Camilla Herrem (Sola HK), Sanna Solberg-Isaksen (Team Esbjerg)
Tartalékok:
Emily Stang Sando (Buducsnoszt), Kristine Breistöl (Team Esbjerg), Tonje Enkerud (Storhamar)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik