Női kézilabda El: nem jutott be a csoportkörbe a Debrecen

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.21. 13:20
null
Csapó Kyra a hajrában büntetőt védett, de ez is kevésnek bizonyult (Fotó: Török Attila, archív)
A Debrecen 31–30-ra kikapott a török bajnok Kastamonu Belediyesi GSK otthonában a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában, így nem jutott a csoportkörbe.

 

A Debreceni VSC koronavírusos megbetegedések miatt 56 nap után játszott ismét mérkőzést. Mivel a múlt héten nem tudott elutazni Törökországba, elveszítette a hazai visszavágó lehetőségét, és a továbbjutásról ez az egy mérkőzés döntött.

Az előző idényben csoportkörös Debrecen jól kezdte a meccset, hatékony védekezésére alapozva a 8. percben 5–3-ra vezetett. Ezt követően a magyar együttes több támadást is elrontott, így a törökök a 15. percben – a találkozó során először – átvették a vezetést. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, a DVSC dolgát több kiállítás és a fanatikus helyi közönség szurkolása mellett Merve Durdu kapus bravúros védései is nehezítették.

Mindezek ellenére jól tartotta magát a vendégcsapat, a Kastamonu csak egy góllal vezetett a szünetben.

Mind a két együttes masszív, összeszedett védekezést mutatott be a második félidő elején, és mivel támadásban kevesebb lövést rontottak a hazaiak, a 43. percben már három góllal vezettek. A magyaroknak innen is sikerült egyenlíteniük, sőt, az 51. percben ismét ők vezettek (26–27).

A hajrában Csapó Kyra büntetőt védett, csapata emberelőnybe került, de ismét lövést hibázott, majd gólt kapott, így az utolsó másodpercekben a hosszabbítás kiharcolásáért kellett támadnia, ám nem járt sikerrel.

A két csapat harmadik egymás elleni mérkőzésén egy debreceni siker mellett másodszor győzött a Kastamonu, amely korábban kétszer is elbúcsúztatta a Vác csapatát az EHF-kupa-selejtezőben.

Az Alba Fehérvár KC koronavírusos megbetegedések miatt játék nélkül búcsúzott a selejtezőtől. A Siófok KC a csoportkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe, amelynek sorsolását csütörtökön rendezik.

NŐI EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ

VISSZAVÁGÓ
KASTAMONU BELEDIYESI GSK (török)–DVSC SCHAEFFLER 31–30 (15–14)
Kastamonu, 100néző.V:Losak, Sajbakov (ukránok)
KASTAMONU:
Durdu – Lubjanaja, ZULIC9,Iskenderoglu5 (2),Vetkova1,IHNYEVA8,Sarikaya1. Csere:Türkoglu1,KOVAROVÁ4,Coskun2,Aydin. Edző:Helle Thomsen
DVSC:Csapó Kyra – Bánfai K.1, KOVÁCS ANNA12 (1),VÁMOS P.5,Bordás, Hornyák D.2,VANTARA-KELEMEN5. Csere:Giegerich (kapus), Deszpotovics1,Arany1,Karsten3,Tóvizi P., Petrus. Edző:Köstner Vilmos
Az eredmény alakulása. 8. perc:3–5.15. p.:8–7.20. p.:9–10.27. p.:13–13.34. p.:17–15.43. p:23–20.45.p.:23–23.51. p.:25–26.57.p.:28–29.60. p.:30–30
Kiállítások:10, ill. 14 perc
Hétméteresek:3/2, ill. 1/1
Továbbjutott:aKastamonu
MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos:– Ritkán gratulálok a csapatomnak vereség után, de most megtettem, hiszen nagyon hosszú kihagyás után csodálatosan játszottak és küzdöttek a lányok, lényegesen az elvárható szint felett teljesítettek. Ezt mindennél jobban jelzi a támadójátékunk hatékonysága és a kevés technikai hiba. Ne felejtsük el, hogy egy jól, európai kézilabdát játszó együttessel találkoztunk. A hétméteresek megítélése miatt van egy kis hiányérzetem, főként azért, mert a végén az Arany Rebeka ellen elkövetett szabálytalanságért nem kaptunk büntetőt. De magunkat is okolhatjuk, hiszen a hajrában egygólos vezetésünknél Jelena Deszpotovics nem passzolt a ziccerben levő szélsőnek, ez is döntő momentum volt. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, nagyon odatették magukat, ez teljesítményben sok erőt adhat a folytatásra. Ilyen hozzáállással és ilyen kézilabdával a magyar bajnokságban szép tavasz állhat előttünk!

KÉSŐBB
DHK Baník Most (cseh)–Váci NKSE 41–42 (21–25)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik