Női kézilabda: Bulatovics és Bognár-Bódi aláírt az ETO-hoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 11:57
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata sajtótájékoztató keretében mutatta be két új játékosát, a montenegrói válogatott, olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok Katarina Bulatovicsot és a klubhoz visszatérő Bognár-Bódi Bernadettet.

Kelecsényi Ernő örömmel konstatálta Bulatovics szignóját (Fotók: gyorietokc.hu)
Kelecsényi Ernő örömmel konstatálta Bulatovics szignóját (Fotók: gyorietokc.hu)
Kelecsényi Ernő örömmel konstatálta Bulatovics szignóját (Fotók: gyorietokc.hu)
Kelecsényi Ernő örömmel konstatálta Bulatovics szignóját (Fotók: gyorietokc.hu)
Kelecsényi Ernő örömmel konstatálta Bulatovics szignóját (Fotók: gyorietokc.hu)

A jobbátlövő Bulatovics (portrénkat itt olvashatja az átlövőről!) a sajtóeseményen írta alá kétéves szerződését, amely az első szezon végén – bizonyos feltételek esetén – felbontható, Bognár-Bódi egy évre kötelezte el magát a Bajnokok Ligája-győzteshez.

„A Győri Audi ETO-val régóta nagy csatákat vívok korábbi csapataim tagjaként, és mindig kiemelkedően erős ellenfélként számoltunk vele. Örömmel csatlakozom tehát ahhoz a klubhoz, amely évek óta Európa élvonalában van, és döntésemet nagyban befolyásolta az ETO kívülről is észrevehető csapategysége, összetartása is. A profi körülmények, a kiváló edzésmunka, az élhető város és a szurkolók szeretetének híre szintén eljutott hozzám, bízom benne, hogy a csapatra velem együtt is nagy sikerek várnak!” – nyilatkozta a bemutatkozón Bulatovics.

Bognár-Bódi Bernadett a Dunaújvárosi Kohász csapatából érkezik régi-új klubjához: „Nagyon örülök, hogy újra győri és Magyarország legerősebb női csapatának tagja lehetek. A korábbi hat év alatt itthon szép sikereket értünk el az ETO-val, ezek a célok azóta nemzetközi szintre emelkedtek. Izgalommal várom a jövő évi BL-megmérettetéseket, és biztos vagyok benne, hogy ez a szintű játék az én fejlődésemet is elősegíti majd.”

A győri sajtótájékoztatón kiderült: a győriek július 18-án kezdik meg a felkészülést a követező szezonra, július 22–29-ig a norvég válogatott kérésére az olimpiai bajnok csapattal készülnek, majd edzőtábor következik a programban. Augusztusban heti két edzőmeccses ritmusban folytatja a csapat, amelynek végén, augusztus 22. és 25. között Bajnokok Ligája-szintű tornát rendeznek Győrben a Vardar Szkopje, a Krim Ljubljana, a Metz, a HC Leipzig, a Rosztov és természetesen az ETO szereplésével.

Az eseményről Bognár Nándor, a SportConcept Kft. tulajdonosa adott előzetes tájékoztatót: „A PwC Kézilabda Fiesta célja, hogy minőségi felkészülési lehetőséget biztosítson a legjobb csapatoknak, és méltó nyitánya legyen a Bajnokok Ligája-szezonnak. Hagyományteremtő céllal rendezzük meg a tornát, és mindezt olyan színvonalon szeretnénk megtenni, hogy a későbbiekben megtiszteltetés legyen a részvétel. Győrt választottuk az esemény helyszínéül, hiszen a kézilabdában ismert és elismert, az infrastrukturális feltételek pedig kiválóak. Ráadásul a sportesemény jól összekapcsolható a városi nyári programokkal, mint az augusztus 22–25. közötti Bornapokkal, és az augusztus 24-i The Straits nyárzáró koncerttel. A mérkőzéseknek és a kísérő programoknak köszönhetően valódi fieszta lesz ez a sportesemény. Főtámogatóként a PwC, a világ és Magyarország vezető pénzügyi tanácsadó cége szállt be a torna rendezésébe, amely a sport, azon belül is a kézilabda iránti elkötelezettségét erősíti a támogatással.”

Ambros Martín vezetőedző elmondta, a rendkívül fárasztó, olimpiával „dúsított” 2012–2013-as idény után a következő hetekben a pihenésé a főszerep a csapat tagjai számára.

Bulatovics a 32-es, Bognár-Bódi a 33-as mezben játszik Győrben
Bulatovics a 32-es, Bognár-Bódi a 33-as mezben játszik Győrben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik