Női kézi: Bukarestben lett edző a spanyol szövetségi kapitány

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.11.06. 10:37
null
Amariei menesztése után Carlos Viver ül le a bajnokság utolsó előtti helyén álló Rapid Bucuresti kispadjára (Fotó: AFP)
A világbajnoki ezüstérmes spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Viver lett a Rapid Bucuresti női kézilabdacsapatának új edzője. Elődjét, Carmen Amarieit a múlt hétvégi sepsiszentgyörgyi torna után menesztette a klub vezetősége, mert a csapat csak egy mérkőzést nyert meg a jelenleg is zajló idény első öt fordulójában és a 16 csapatos bajnokság utolsó előtti helyén áll.

 

A 47 éves Viver eddigi teljes játékos- és edzői pályafutása szülővárosához kötődik: egy idényt leszámítva kizárólag a BM Granollers játékosa volt, majd a klub női és férfi csapatát is edzette. Három éve lett a spanyol női válogatott szövetségi kapitánya, amellyel döntőt játszott a tavalyi világbajnokságon. Ezt a posztját a Rapid edzőjeként is megtartja majd. A bukaresti klubhoz az idény végéig szerződött, hosszabbítási opcióval, és ezzel jelenleg ő a román élvonal egyetlen külföldi szakvezetője, akitől egy európai kupaindulást érő hely elérését várják.

„Könnyű döntés volt elvállalni ezt a felkérést, szerettem volna újra klubnál is dolgozni. Tetszik a projekt, a csapat kellően versenyképessé válhat ahhoz, hogy eltávolodjon az utolsó helyektől, de ehhez sok türelem és munka szükséges, januártól fogja majd a legjobb arcát mutatni az együttes” – nyilatkozta bemutatkozásképpen Carlos Viver a Rapid közösségi oldalán.

A teremtornákba tömörített női bajnokságból eddig öt forduló ment le, ebből a legutóbbi négyet az előző hétvégén, Sepsiszentgyörgyön játszották le. A lebonyolítási rendszer ellenző klubok borúlátása azonban beigazolódott: a hét eleji tesztelések tömeges koronavírus-fertőzéseket mutattak ki: a besztercei Gloria 20, a SCM Craiova 11, de Kolozsváron és Zilahon is voltak pozitív eredmények. Koronavírusos a szövetségi kapitány Bogdan Burcea (egyben a Craiova edzője is), valamint a CSM Bucuresti klubelnöke, Gabriela Szabó egykori olimpiai bajnok atléta is. Ugyanakkor a szentgyörgyi torna minden mérkőzése a pályán dőlt el, szemben az októberi első fordulóval, amikor a koronavírus-fertőzések miatt a Zilah és az újonc Kisjenő is játék nélkül vesztett 10–0-ra a Nagybánya, illetve a Kolozsvár ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik