Női kézilabda: a válogatott leiskolázta a horvátokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.17. 19:26
null
Tomori Zsuzsannát nem tudták megállítani a horvátok (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar női kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen könnyed játékkal, 34–19-re legyőzte Horvátországot.

 

A magyar női válogatott első 2017-es találkozóját megelőzően több változás is történt a válogatott keretében, Kovacsics Anikó és Hornyák Dóra sérülés, míg Szucsánszki Zita saját kérésére maradt ki, helyükre Termány Rita és Szalai Babett került be – igaz, őket végül Puhalák Szidóniával és Janurik Kingával egyetemben nem nevezte a horvátok elleni találkozóra Kim Rasmussen. A csapatban ezúttal ott volt viszont a decemberi Eb-ről lemaradó két átlövő, Tomori Zsuzsanna és Zácsik Szandra is.

A találkozó elején fej fej mellett haladt a két együttes, a magyar válogatott a 6. percben, 3–3 után Schatzl Nadine találatával vette át a először vezetést. Ezt követően még nagyjából tíz percig, elsősorban a váci Sonja Basic és a dunaújvárosi Camila Micijevic bombagóljaival tartották magukat a – a legjobbjukat, a Vardar Szkopjéban szereplő Andrea Penezicet nélkülöző – vendégek.

A 15. percben Bíró Blankát Kiss Éva váltotta a magyar kapuban, ezzel pedig egyre több védést jegyezhettünk fel, így a mieink a válogatottba nyolc év után visszatérő Pálos-Bognár Barbara vezetésével, valamint az újonc Sirián Szederke góljával elhúztak ellenfelüktől, a félidő végén pedig már csak annyi volt a kérdés, lesz-e tíz gól a két csapat között. Ez ugyan – egyelőre... – nem jött össze, kilencgólos előnyben azonban így sem volt ok a búslakodásra (20–11).

A második félidőt – az elsőhöz hasonlóan – a horvátok kezdték jobban, ám Kiss Éva újra belelendült a védésbe és a védelem is felpörgött, így az egyre több lerohanásnak köszönhetően tovább növeltük az előnyünket, a 45. perc előtt már megvolt a közte tíz.

A folytatásban csak tovább nyílt az olló a két együttes között, a magyar válogatott egyre többször tudott gyorsan indulni, így sok könnyű gólt szereztünk, a védelem pedig jól zárt, végül tizenöt góllal, 34–19-re legyőztük a horvátokat.

Holnap ismét összecsap egymással a két válogatott, ám az a mérkőzés nem hivatalos, zárt kapus találkozó lesz.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 34–19 (20–11)

Győr, 2100 néző. V: Mandak, Rudinsky (szlovákok)
MAGYARORSZÁG: Bíró – Bódi 2, Tomori 4, Görbicz 2 (2), Kisfaludy, Zácsik 4, SCHATZL 5. Csere: KISS É. (kapus), Szekeres 1, Sirián 1, Klivinyi, Erdősi 2, Lukács 3, Pálos-Bognár 2, KOVÁCS A. 8 (4). Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
HORVÁTORSZÁG: Besen – Zadravec, Maric 2, Basic 4, Jezic 2, MICIJEVIC 7, Nemaskalo 2 (1). Csere: Razum, Stojak (kapusok), Krsnik, Debelic, P. Posevac, Vukojevic 1, Blazevic, Dezic, S. Posevac 1, Domjan. Szövetségi kapitány: Goran Mrden
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–3. 14. p.: 8–7. 21. p.: 14–9. 27. p.: 17–11. 37. p.: 21–14. 42. p.: 25–15. 49. p.: 28–16. 55. p.: 31–17
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Kim Rasmussen: – Úgy érzem, elégedett lehetek a látottakkal. Fontos volt a mai játékban a hatvan percig tartó koncentráció, gyors lerohanásokkal tudtunk gólokat szerezni. Az új játékosok, mint Pálos-Bognár és Sirián, valamint a visszatérők, így Zácsik és Tomori, nagyon jól kapcsolódtak bele a játékba. A mérkőzés arra is alkalmas volt, hogy bizonyos védekezésbeli játékelemeket gyakoroljunk.
Goran Mrden: – Túl sok technikai hibát követtünk el, védekezésben nem játszottunk jól. A magyar csapat fizikálisan jobban felkészült, játékosai nagyobb tapasztalattal rendelkeznek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik