Női kézi: megszakították a svédek a román sikerszériát

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2015.03.22. 07:03
null
Torstenson (a labdával) lett a Kárpát-kupa legjobb játékosa (Fotó: Riti József Attila)
A svéd női kézilabda-válogatott megszakította Románia győzelmi sorozatát a Kárpát-kupán: a legutóbbi kilenc kiírást megnyerő házigazda kilenc góllal maradt alul a négycsapatos kolozsvári felkészülési torna döntőjében. 

 

Utoljára Ukrajnában sikerült győznie a románok hagyományos tornáján, még 2003-ban, most viszont a svédek alaposan megleckéztették honfitársukat, a hazai együttest irányító Thomast Rydét.

A román csapat alig találta az utat a svéd kapu felé, az első 17 percben mindössze egyetlen akciógólt szerezve, miközben a vendégek lerohanásokból sorra betaláltak (2–9). A svédek úgy nyertek kilenc góllal, hogy kapusaik csak 12 lövést fogtak (Bundesn 4, Idehn 8), miközben a románoknál Ungureanu nyolcat, a félidőben beálló Dedu pedig hetet. A második játékrész elején már kétszámjegyű lett a különbség (7–17 a 34. percben), a végén pedig Romániának főként hétméteresekből sikerült kozmetikáznia az eredményen, mert akcióból összesen csak tízszer találtak be játékosai.

A bronzmérkőzésen a világbajnok Brazília tíz perc után már 5–2-re vezetett a németek ellen, ám innen kezdve végig az európai csapat irányította a játékot, a második félidőben állandósítva ötgólos előnyét. Jakob Vestergaard, a német válogatott szövetségi kapitánya nem nevezte a mérkőzésre a Győri ETO átlövőjét, Susann Müllert.

A Siófok KC légiósai közül a német Nina Wörz három, a brazil Daniela Piedade pedig két gól szerzett.

A Kárpát-kupa legjobb játékosának a svéd Linnea Torstensont választották a szervezők, a legjobb kapus Paula Ungureanu lett, míg a legeredményesebb játékosnak a szintén román Cristina Neagu (13 gól) bizonyult.

Az első nap eseményeiről itt olvashat!

NŐI KÉZILABDA, KÁRPÁT-KUPA FELKÉSZÜLÉSI TORNA

DÖNTŐ

Svédország–Románia 26–17 (14–6)
Legjobb dobók: Torstenson 4, Blohm, Dafe, Oden 3-3, ill. Neagu 7, Buceschi 3.

A 3. HELYÉRT

Németország–Brazília 25–20 (12–9)
Legjobb dobók:
Minevskaja 6, Naidzinavicius 5, Althaus 4, ill. A. Rodrigues 7, Nascimento 3.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik