Női kézi: Zácsik megsérült; változások a holland keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.19. 15:10
null
Szöllősi-Zácsik Szandra vállsérülés miatt hiányzik (Fotó: AFP)
Március 22-én Győrben, három nappal később Eindhovenben játszik egymással Európa-bajnoki selejtezőt a magyar és a holland női kézilabda-válogatott. Mindkét csapat keretében változások történtek.

 

A magyaroknál a vállsérülést szenvedő Klivinyi Kinga mellett hasonló ok miatt nem lehet ott Szöllősi-Zácsik Szandra, a Budaörs átlövője sem, aki a klub hivatalos honlapja szerint már a március 10-i, kecskeméti bajnokit követően jelezte a problémát, és bár csatlakozott a válogatott kerethez, végül nem maradt a nemzeti csapattal. Várhatóan két-három hét kihagyás vár rá.

A hollandoknál az egy hónappal ezelőtt megadott kerethez képest több változás is történt. Estavana Polman, Jessy Kramer, Charris Rozemalen és Kristy Zimmerman megsérült, a helyükre Angela Malestein, Inger Smits, Rinka Duijndam, Angela Steenbakkers és Esther Schop került.

„Nehéz mérkőzés vár ránk, a magyar válogatott a világbajnokságon is jól játszott. Csapatuk tele van olyan kézilabdázókkal, akik a klubjaikban magas szinten játszanak”nyilatkozta Helle Thomsen szövetségi kapitány.

A keretben akadnak ismerősök, természetesen nem hiányozhat a névsorból a győri Nycke Groot és Yvette Broch, valamint a ferencvárosi Danick Snelder és Laura van der Heijden.

HOLLAND KERET A MAGYAROK ELLENI EB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok:
Tess Wester (Bietigheim), Rinka Duijndam (HSG Bad Wildungen Vipers), Jasmina Jankovic (TuS Metzingen)
Mezőnyjátékosok: Lois Abbingh (Issy Paris), Delaila Amega (TuS Metzingen), Debbie Bont (Köbenhavn), Yvette Broch (Győri Audi ETO KC), Kelly Dulfer (Köbenhavn), Nycke Groot (Győri Audi ETO), Laura van der Heijden (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lynn Knippenborg (Buxtehuder SV), Sanne van Olphen (Viborg), Martine Smeets (Bietigheim), Danick Snelder (FTC-Rail Cargo Hungaria), Angela Malestein (Bietigheim), Inger Smits (Team Tvis Holstebro), Angela Steenbakkers (Blomberg Lippe), Esther Schop ( Le Havre)

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 19 FŐS KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP), SZABÓ Laura (Érd)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁGI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 3. FORDULÓ

Március 22., 18.00, Győr: Magyarország–Hollandia (Tv: M4 Sport)
JEGYVÁSÁRLÁS
Jegyárak: 3000 forint, 4500 forint, 6000 forint

A csoport állása: 1. Hollandia 4 pont (+40), 2. Magyarország 4 (+32), 3. Fehéroroszország 0 (–19), 4. Koszovó 0 (–53)
A csoport 1–2. helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja jut ki az Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik