Női kézi-vb: Rasmussen elégedett a hozzáállással

Vágólapra másolva!
2017.12.05. 16:36
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a hozzáállásról és a védekezésről, miután csapata 33–15-re legyőzte Argentínát a németországi világbajnokság keddi játéknapján.

„A védekezésünk ma is rendben volt, és elégedett vagyok a hozzáállással is, de a támadójátékunk néha még mindig akadozott” – mondta a lefújás után a dán edző. Hangsúlyozta, nagyon örül, hogy a norvégok és a svédek elleni mérkőzéssel ellentétben ezúttal gyors ellenakciók végén is eredményesek voltak a mieink.

Rasmussen dicsérte Kovács Annát, akinek – elmondása szerint – kellett hat-hét perc, hogy játékba lendüljön, de utána a mezőny legeredményesebb tagja lett hét góllal. Hozzátette, ezúttal lehetőséget adhatott azoknak is, akik eddig kevesebbet játszottak a világbajnokságon. Az argentinokról csak annyit jegyzett meg, „lesznek ennél erősebb ellenfeleink is”.

A hátralévő két csoportmeccsen a kerethez kedden csatlakozó Szucsánszki Zita is pályára léphet, de a szövetségi kapitány továbbra sem árulta el, melyik játékos helyére cseréli be a Ferencváros irányítóját, bár a fejében már körvonalazódik a döntés.

Az argentinok ellen két gólt szerző Szekeres Klára elmondta, az első néhány percben változatlanul görcsösek voltak, tíz perc kellett, hogy alkalmazni tudják a megbeszélteket. A gyors indítások utáni találatokat, illetve a kapus, Janurik Kinga remek teljesítményét emelte ki az FTC védője.

Javier (Xavi) Sabaté, a magyar férfi kézilabda-válogatott előző szövetségi kapitánya is szurkol a magyar női csapatnak a németországi világbajnokságon.

„Nem a rajt a legfontosabb a tornán. A lányok nem kezdtek jól, de látszott rajtuk az akarás, és Argentínát jó játékkal győzték le” – nyilatkozta az MTI-nek kedden a spanyol edző.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik