Női kézi-vb: csoportellenfelünk ráfázott a brazil túrára

Vágólapra másolva!
2015.11.29. 15:36
null
Hiába törölgették a borítást, abba kellett hagyni a meccset
Nem mondhatjuk, hogy zavartalanul telik a vb-címvédő brazil női kézilabda-válogatott, valamint a jövő szombaton kezdődő dániai tornán a mieinkkel azonos csoportban szereplő Szerbia felkészülése. A Brazíliában zajló négy nemzet tornáján ugyanis meggyűlt a szervezők baja az időjárással.

A tornán két nap alatt már másodszor került sor halasztásra. Brazília Szlovéniával játszott, amikor a Nilson Nelson sportcsarnok beázása és a létesítményben uralkodó magas páratartalom lehetetlenné tette a mérkőzés folytatását. Mindössze 19 percet játszottak le, addigra több játékos is elcsúszott a vizes talajon. A két vezetőedző a sérülések elkerülése érdekében a játék megszakítása mellett döntött. Az Argentína–Szerbia mérkőzést egy másik sportcsarnokban rendezték, de valamivel kevesebb, mint tízpercnyi játék után ezt a mérkőzést is fel kellett függeszteni a csúszós padló miatt.

„Mielőtt Brazíliába hoztuk volna a tornát, többször is meglátogattuk a sportcsarnokot, de az időjárás mindig jó volt – kommentálta az esetet Manoel Luiz Oliveira, a Brazil Kézilabda-szövetség (CBHb) elnöke. – A beázásról minket nem értesítettek és csak a múlt héten tudtuk meg, miközben a játéktér előkészítésén dolgoztunk. A hivatalos szervek azóta már dolgoztak a probléma elhárításán, de az esőzések túl hevesek voltak, és nem sikerült időre elkészülni a munkával.”

„A tegnapi eset után a helyi tűzoltóság megpróbálta elhárítani a problémát, és a Brazília–Szlovénia mérkőzésen nem is ázott be a csarnok, de a páratartalom túl magas volt. és a pályára kicsapódó nedvesség lehetetlenné tette a játékot a csapatok számára.”

A tegnapi technikai értekezleten döntés született, hogy a fennmaradó mérkőzéseket egy másik sportcsarnokban rendezzék meg. A mérkőzéseket szurkolók és tv-közvetítés nélkül játsszák le, de a sajtó képviselői részt vehetnek az eseményen.

A 2016-os olimpia kézilabdatornájának mérkőzéseit ugyan nem itt rendezik, de az eset nem fest jó képet a házigazdáról, az biztos.

Csúszkálás a pályán (2:30-tól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik