Női kézi-vb: a Győr adja a második legtöbb BL-játékost

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.09. 17:20
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) összesítette, mely országok, illetve klubok adják a legtöbb Bajnokok Ligájában szereplő játékost a dániai világbajnokságra. A nemzetek rangsorában Magyarország a harmadik, míg a kluboknál a Győré a második pozíció.

Tizenhárom európai ország szerepel a vb-n, és közülük tizenkettő keretében található olyan játékos, aki klubjával érdekelt a női Bajnokok Ligája aktuális kiírásában (az egyetlen kivétel a herningi csoportunkban szereplő Szerbia). A csoportkörbe jutó tizenhat klub összesen 93 játékossal képviselteti magát a vb-n.

A nemzetek rangsorában Románia áll az élen, amely 15 BL-játékost tudhat a keretében (négy különböző klubból érkezve), őt követi Montenegró 12-vel (három klubból), majd Magyarország 11-gyel (a két magyar klubból, a Győrből és az FTC-ből).

A klubok esetében a romániai HCM Baia Mare áll az élen 13 játékossal, majd jön a Győri ETO 12-vel, a harmadik helyen pedig a másik román csapat, a CSM Bucuresti szerepel 11-gyel. A Ferencváros hetedik a listán 6 játékossal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik