Női kézi: U19-es válogatottunk megnyerte az Európa-bajnokságot!

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.18. 15:53
null
Farkas Johanna hét góllal zárta a találkozót (Fotó: Facebook/Magyar Kézilabda-válogatott)
A magyar női U19-es kézilabda-válogatott 31–22-re legyőzte az orosz csapatot a celjei Európa-bajnokság döntőjében, így megvédte a címét!

 

A magyar együttes hibátlan teljesítménnyel (hat meccs/hat győzelem) jutott el a döntőig, amelyben az orosz csapat várt rá. Az oroszok a csoportkörben a svédektől egy vereséget elszenvedtek.

A fináléban a magyar válogatott gyakorlatilag végig vezetett, és nagyon magabiztos játékkal fölényes győzelmet aratott. A mieink a szünetben hat góllal vezettek (17–11), az 51. percben legeredményesebb játékosunk, Farkas Johanna hetedik találatával már tízzel (28–18), végül kilenccel nyertük meg a mérkőzést.

Az U19-es korosztály két évvel ezelőtt is megnyerte az Eb-t, annak a gárdának Golovin Vlagyimir volt az edzője. Idén ifj. Kiss Szilárd vezette aranyéremre a magyar lányokat; az ő csapata a 2018-as serdülő és a 2019-es ifjúsági Európa-bajnokságot is megnyerte – emelte ki a magyar szövetség (MKSZ) honlapja –, így továbbra is csak arannyal rendelkezik a világversenyekről.

„Nagyon boldogok vagyunk, különösen amiatt, hogy szinte minden meccsünket nagy fölénnyel nyertük, egyedül a franciák elleni találkozó volt szorosabb, de a végjátékban ott is felülkerekedtünk az ellenfélen. Nagyon összetartó csapatunk van, ez is segített a sikeres szereplésben. Nagy előny volt a fináléban, hogy mi már játszottunk több döntőt is, az oroszoknak talán elsőre ez sok(k) volt. Gratulálok az egész csapatnak!” – mondta a meccs után ifj. Kiss Szilárd.

A torna All Star-csapatába a balszélső Mérai Maja személyében egy magyar játékos került be, a kontinensbajnokság legjobbjának a Boglári Akadémia-SZISE-nél pallérozódó Kajdon Blankát választották meg.

Aranyérmes a magyar leányválogatott (Fotó: MKSZ/Cseh Péter)
Aranyérmes a magyar leányválogatott (Fotó: MKSZ/Cseh Péter)

KÉZILABDA
NŐI JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Magyarország–Oroszország 31–22
(17–11)
A magyar gólszerzők: Farkas 7, Kajdon 5, Ferenczy 5, Koronczai 4, Kukely 4, Vámos M. 2, Ballai 1, Faragó 1, Juhász 1, Mérai 1

Az Európa-bajnok magyar női junior válogatott:
Kapusok:
BUKOVSZKY ANNA (Váci NKSE), NÉMETH Kata (Boglári Akadémia-SZISE), ZSIGMOND Panna (FTC)
Jobbszélső: PÁLFFY Anna (Váci NKSE)
Jobbátlövő: FERENCZY Diána (FTC)
Irányítók: BALLAI Borbála (FTC), BESSZER Borbála (Alba Fehérvár KC), FARKAS Johanna (Boglári Akadémia-SZISE), KAJDON Blanka (Boglári Akadémia-SZISE), KUKELY Anna (Békéscsabai ENKSE), MLINKÓ Zsófia (Boglári Akadémia-SZISE)
Beállók: BÁNHIDI Barbara (Boglári Akadémia-SZISE), FARAGÓ Luca (Boglári Akadémia-SZISE), VILÁGOS Diána (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (Boglári Akadémia-SZISE), KORONCZAI Petra (Boglári Akadémia-SZISE)
Balszélsők: MÉRAI Maja (Boglári Akadémia-SZISE), VÁMOS Míra (Boglári Akadémia-SZISE)

Szövetségi edző: Ifj. KISS Szilárd
Edzők: PAPP György, KUN Attila

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik