ROSKA EMESE BOGLÁRKA 2017.08.06 18:15 Frissítve: 2017.08.07 10:29

Női kézi U19-es Eb: negyedik lett a magyar csapat

Bár vezetett, végül 28–26-ra kikapott a magyar leányválogatott Dániától a celjei U19-es kézilabda Európa-bajnokság bronzmeccsén, így a negyedik helyen zárt. Hajdu János szövetségi edző szerint ez a realitás.

Hárfa Noémi kilenc gólt dobott a bronzmeccsen

Néhányan a földre rogytak, mások csak meredtek maguk elé – a magyar junior leány kézilabdázók nehezen hitték el, hogy a dánok kiénekelték a sajtot a szájukból a celjei U19-es Európa-bajnokság bronzmeccsén. Igaz, nem sokáig volt náluk az a bizonyos sajt, hiszen bár Háfra Noémiék az első félidő kezdetén még vezettek, később az északiaknál volt az előny, s a dánok 28–26-tal meg is szerezték a harmadik helyet.

Elvileg elégedett vagyok, hiszen teljesítettük az előzetesen megfogalmazott célt, és a négy közé jutottunk – jegyezte meg Hajdu János szövetségi edző. – Szerettünk volna érmet szerezni, ám az aranyról csak álmodozhattunk, ha nem is jó kimondani, nem vagyunk Európa legjobb csapata, az viszont a realitás, hogy a legjobb négy közé kerültünk."

Mint ismert, egy éve a válogatott egygólos vereséget szenvedett az ifjúsági vb negyeddöntőjében, s bár egyébként nem veszített mérkőzést, lemaradt a legjobbak csatájáról, és az ötödik helyen zárt.

„Az volt a fájóbb vereség, mert akkor is megérdemeltük volna a továbbjutást, az érmet. A lányok most még sírdogálnak, de ilyen a sport, ezúttal is erős csapatok előztek meg minket" – jegyezte meg Hajdu, aki így folytatta:

Javítanunk kell a védekezésen, középen átlőttek minket. Egy klasszikus átlövőnk van, Háfra Noémi, ő nagyon jól is játszott, a többiek azonban inkább nagy zsugás, fürge játékosok. Nem azért nem hoztam persze átlövőket, mert hülye vagyok, hanem mert ebben a korosztályban nincsenek. Talán a 2000-es évjáratból hozhatunk fel kézilabdázót a posztra, illetve csiszolni kell az erősségeinken. A franciák elleni elődöntőben és a dánok elleni bronzmeccsen megfojtották a szélsőjátékunkat. Csak akkor nyerhettünk volna a két mérkőzésen, ha százszázalékosan játszunk, de ez nem sikerült. Fizikailag is erős ellenfeleink voltak, nálunk pedig alkatra manökenek kézilabdáztak, ráadásul a riválisok hibákba kényszerítettek minket."

Hajdu arról beszélt, hogy a mostani Európa-bajnokság remek felkészülési állomás volt a jövő évi, Magyarországon rendezendő junior-világbajnokságra.

NŐI U19-ES KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE
A 3. helyért

Dánia–Magyarország 28–26 (14–13)
Döntő

Oroszország–Franciaország 26–31

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.22 23:49:00

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Egyszerre volt a válogatott lelke, lényege és lelkiismerete.

2018.03.22 15:54:01

Kézilabda nemzetisport.hu

A válogatottságtól visszavonuló Görbicz Anitát méltó módon búcsúztatta el a szövetség.

2018.03.22 00:02:45

Kézilabda CSERHÁTI ZOLTÁN, NEDELYKOV TAMÁS

Tíz mérkőzés, tíz momentum, valamint egy galéria mentén pillantunk vissza a kivételesen tartalmas pályafutásra.

2018.03.21 18:46:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben jól kézilabdázó magyar csapat a fordulás után „lefagyott” – innen nehéz lesz.

2018.03.21 08:51:57

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Balogh Zsolt: Kielben még sosem nyertünk, de most kitűnő formában vagyunk.