Női kézi: Tomori, Zácsik – Rasmussen keretet hirdetett

Vágólapra másolva!
2017.02.08. 12:08
null
Tomori Zsuzsanna februárban is részt vesz a válogatott összetartásán (Fotó: Szabó Miklós)
Kis Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a február 20–21-i összetartásra.

 

Januárban már volt egy összetartása a magyar együttesnek, amelynek tagjai február 20-án és 21-én a budapesti Elektromos-csarnokban ismét közösen készülnek majd, de a Bajnokok Ligája középdöntője miatt a Győr és a Ferencváros kézilabdázói csak az első napon vesznek részt.

„Nem egyszerű összehívni ilyenkor a keretet, ám a klubokkal jó kapcsolatot ápolunk. Fontos apró lépéseket tudunk megtenni ilyenkor, és bár az egyesületeknek nyilván az az érdekük, hogy minél többet gyakoroljanak velük a játékosok, a nemzeti válogatott úgy tud előrelépni – márpedig ez a célunk és a feladatunk –, ha folyamatosan együtt készülünk” – kezdte Rasmussen a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapjának adott nyilatkozatát.

„2016 júliusa óta eddig húsz napot tudtunk együtt dolgozni, és itt olyan napról beszélek, amikor nem mérkőzést játszunk, hanem edzünk. Ha egy klubcsapat felkészülését nézzük, a nyáron több mint másfél hónap telik el az első tétmeccsig, és még akkorra sem kerülnek csúcsformába az együttesek. Nekünk tehát, amikor csak tudunk, együtt kell lennünk, ebben kérjük a klubok támogatását. Ha jobbak szeretnénk lenni, akkor csak a közös munka visz előre. A keret nem állandó, időről időre új játékosokat is behívok, a cél, hogy bő keret dolgozzon, és egyfajta B-keret is működjön, ismerje meg az elképzeléseimet, hiszen így tudunk fejlődni és eredményt elérni. Olyan kézilabdázókra van szükségünk, akik éhesek, harapnak, fejlődni akarnak. Ezzel persze azt is elérhetjük, hogy egyre nehezebb lesz kiválasztanom a mérkőzéseken pályára lépő tizenhat játékost, de ennek csak örülök” – folytatta a dán szakember, aki a februári összetartás legfőbb céljáról is beszélt.

„A védekezést építjük, támadásban pedig apróbb lépésekre szorítunk időt. Néhány olyan játékosra is kíváncsi vagyok, akikkel még nem dolgoztam együtt, nyilván a BL-középdöntő idején nem is lehet mindenkit behívni a keretbe. Fontos, hogy lehetőséget adjunk a 19–22 éves korosztálynak is, amely az utánpótlás-válogatottakban esetleg már nem játszik. A szövetséggel, a klubokkal és az edzőkkel együtt mindent meg kell tennünk, hogy azok, akik a 2020-as és a 2024-es olimpiára lehetnek optimális versenyzői korban, minél több lehetőséghez jussanak, hiszen így a válogatott számára is nagyobb lesz a merítési lehetőség” – vélekedett Rasmussen.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a hosszú kihagyás után visszatérő Tomori Zsuzsannáról és Zácsik Szandráról is véleményt formált.

„Két nagyon jó játékosról beszélünk, akikre szükségünk van nekünk is a válogatottnál, és szívós munkával újra elérhetik vagy talán túl is szárnyalhatják a korábbi nívót, amelyen kézilabdáztak” – mondta Rasmussen.

A dán edző hozzátette, a decemberi németországi világbajnokság előtt a magyar csapat Norvégiába utazik, és a Möbelringen-kupán a házigazdák mellett pályára léphet az olimpiai bajnok oroszok, valamint a dél-koreaiak ellen is.

Válogatottunk világbajnoki részvétele a szlovákok elleni, júniusi selejtező kimenetelétől függ. Rasmussen elmondta, hogy már a nyári párharcot megelőző gyakorlóidőszakra is alakul a programjuk, ugyanis márciusban Horvátországot látják vendégül, a vb-selejtező előtt pedig az előző világbajnokságon bronzérmes Romániával hangolnak júniusban.

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE A FEBRUÁR 20-21-I ÖSSZETARTÁSON
Kapusok: BÍRÓ Blanka* (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), OGUNTOYE Viktória (Dunaújvárosi KKA)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya* (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), LUKÁCS Viktória* (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Átlövők, irányítók: HORNYÁK Dóra* (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Nikolett (Érd), KLIVINYI Kinga (Érd), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Budaörs), SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), SZEKERES Klára* (FTC-Rail Cargo Hungaria), TERMÁNY Rita (MTK Budapest), TOMORI Zsuzsanna* (Győri Audi ETO), TRISCSUK Krisztina (Siófok KC), ZÁCSIK Szandra* (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea* (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC), KELEMEN Éva (DVSC-TVP), SCHATZL Nadine* (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző:
SITI Bea

* = A csillaggal jelölt játékosok csak a február 20-i edzéseken vesznek részt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik