Női kézi: szétesőben a Valcea, a Fradinál cáfolják a románok érkezését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.16. 07:38
null
Pineau (77) szerződését felbontották, szabadon igazolható lett (Fotó: Korponai Tamás)
Ahogy az várható volt, a Bajnokok Ligájából való kiesést követően megkezdődött az Oltchim Valcea női kézilabdacsapatának szétesése. A román klub hivatalosan is bejelentette, hogy felbontották a francia Allison Pineau szerződését, míg magyar szempontból érdekesebb hír, hogy két játékost is szóba hoztak az FTC-Rail Cargo Hungariával, a magyar csapatnál azonban cáfolnak.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Oana Manea 13 év után hagyja el a Valceát, és valószínűleg a Krim Ljubljanához igazol (a csapat másik beállója, Ionela Stanca már szezon közben távozott). Szintén már tudható volt, hogy Marija Jovanovics jövőre az orosz Asztrahanyt erősíti, míg a hírek szerint a veszprémi BL-elődöntő után Alexandrina Barbosa is bejelentette távozási szándékát.

A 2009-ben a világ legjobbjának megválasztott Pineau esetében hétfőn bejelentette a klub, hogy felbontották a következő szezon végéig szóló szerződését, miután a játékosnak fájdalmai vannak a korábban műtött térdében, és Franciaországban szeretné kezeltetni magát. Barbosa esetében az egyre inkább megerősödő macedón Vardar Szkopje érdeklődéséről lehet hallani, a jövőre igazi sztárcsapattá alakuló „újgazdagok" szívesen látnák a soraikban Katarina Bulatovicsot is, ám a kiváló átlövőt a Győri ETO és a Krim is szeretné megszerezni. Ahogy megírtuk, a játékos menedzsere szerint április végéig eldőlhet Bulatovics sorsa.

A pesszimista jóslatok szerint további meghatározó játékosok hagyhatják el a Valceát, ugyanis Paula Ungureanu, Silvia Navarro, Iulia Manaharova és a műtét után lábadozó Cristina Neagu is kapott már ajánlatot más európai élcsapatoktól. A román lapok Ungureanut a Ferencvárossal hozták hírbe (a kapus korábban már játszott hazánkban, 2006 és 2008 között a Dunaferrt erősítette), mint ahogy egy korábbi Valcea-játékost, a szülés utáni visszatérésre készülő szélsőt, Valentina Ardean Eliseit is. Kérdés, hogy mindezek fényében hány játékosát tudja megtartani a román bajnok.

Elek Gábor, a magyar csapat vezetőedzője a Nemzeti Sport megkeresésére cáfolta a román játékosok érkezését.

„Kategorikusan cáfolom a román sajtóban megjelent híreket, még ötlet szintjén sem merült fel az említett román játékosok leigazolása" – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik