Női kézi: Steinbach 2+1 évre szerződik a Ferencvároshoz

Vágólapra másolva!
2013.04.29. 12:12
null
Laura Steinbach révén új húzóemberrel bővülhet a Ferencváros kerete (Fotó: Imago)
Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának vezetői hivatalosan is bejelentették, hogy a nyártól Szikora Melindával (Fehérvár KC), Mészáros Reával (Váci NKSE) és a német Laura Steinbachhal (Bayer Leverkusen) erősítik meg a keretüket.

A Leverkusen 27 éves átlövője kettő plusz egy éves szerződést írt alá a zöld-fehérekhez, a Fehérvár kapusával kétéves szerződésben egyeztek meg a fővárosiak, míg a váci beálló szintén kétéves szerződést kap, amelyben szerepel további két év opcióként is.

A lejáró kontraktusú játékosok közül Zácsik Szandrával és Cifra Anitával már korábban megegyezett a maradásról az FTC, ezúttal pedig további szerződéshosszabbításokra is fény derült. Kovacsicz Mónika és Deáki Dóra további három évre írt alá, és meghosszabbították Dajka Bettina, illetve Nerea Pena jövő nyáron lejáró szerződését is, előbbiét kettő, a spanyol légiósét egy évvel. Ahogy az korábban már kiderült, Deáki és Dajka a következő szezont Siófokon tölti kölcsönben, ahol Pastrovics Melinda csapattársai lesznek, miután a kapuvédővel nem hosszabbított a Ferencváros.

Pastrovicson egyébként az elmúlt napokban térdtisztító műtétet hajtottak végre, ezért kihagyja az idény záró eseményét, a Magyar Kupa négyes döntőjét.

„Mindenképp előrelépésnek tartom, hogy ideigazoltam. Nagy megtiszteltetés, hogy megkeresett a Bajnokok Ligájában is szereplő Ferencváros. Nagy ambíciókkal érkezem. Remélem, hogy minél többet fejlődök majd a következő időszakban” – nyilatkozta a fradi.hu-nak az új játékosok egyike, a Fehérvárról érkező Szikora Melinda.

„Szeretnék fejlődni. A Fradi nagyon jó csapat, és az edző személye is lényeges volt a döntésemben. Kilenc évet játszottam Vácon, és úgy éreztem, eljött a váltás ideje. Szeretném kipróbálni magam egy másik klubban” – mondta a Fradi-honlapnak a korosztályos magyar válogatott Mészáros.

Kökény Bea ügyvezető igazgató elmondta, hogy a következő szezonban a nyolc közé kerülést fogalmazzák meg célként a Bajnokok Ligájában, de azt sem tartja elképzelhetetlennek a négy közé kerülésre is esélye legyen az együttesnek.

„Az NB I-ben döntősök voltunk, a Bajnokok Ligájában a nyolc közé kerültünk, a Magyar Kupában pedig az éremért játszunk majd – mondta Kökény. – Jövőre szeretnénk előrébb lépni, közelebb kerülni a legnagyobb riválisunkhoz, a Győrhöz, és elvárás lesz, hogy a BL-ben ismét a legjobb nyolcba kerüljünk.”

Elek Gábor vezetőedző kitért rá, hogy ebben az idényben egyszer sem tudtak a bajnok Győri Audi ETO KC ellen a legerősebb összeállításban pályára lépni, és a négy bajnokin összesen egy döntetlenre voltak képesek, a következő szezonban legalább két hazai győzelemben bízik az ETO-val szemben. Elek elárulta, Steinbach játékára a szerbiai Európa-bajnokságon figyelt fel, és szerinte is reális elvárás a nyolc közé jutást kitűzni célként a BL-ben.

Nerea Pena egy éve igazolt az FTC-hez, és kiválóan érzi magát Budapesten. „Nagyon szeretem ezt a klubot, a csapattársaimat, a szurkolókat. A februári sérülésem nem hiányzott, de ezt leszámítva minden mással elégedett lehetek, ami a kézilabdával összeköthető. Mindemellett szeretek Budapesten élni. Jól érzem magam itt. Emiatt hosszabbítottam meg egy évvel a tavaly júniusban aláírt kétéves szerződésemet” – mondta a spanyol játékos, aki hozzátette, jobban érzi magát most a bőrében, mint a tavalyi műtétje után.

A sajtótájékoztatón Kubatov Gábor klubelnök elmondta, hogy a közeljövőben két új munkacsarnokkal bővülhet a Fradi-bázis, ami elsősorban az utánpótláscsapatoknak lehet a hasznára. Elhangzott az is, hogy a jövőben a kézilabdázók is alkalmazhatják azt az edzéselemző módszert, amelyet a labdarúgóknál már sikerrel használnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik