Női kézi: sorsoltak Európában - a Fradira norvég csapat, a Siófokra a Hypo vár

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 11:33
null
Szucsánszki Zitáék a legutóbbi idényben kettős győzelemmel búcsúztatták a bergenieket (Fotó: Veres Viktor – archív)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elkészítette a női KEK és az EHF-kupa nyolcaddöntőjének párosítását. Előbbi sorozatban a Ferencváros a norvég Tertnes Bergent, míg a Siófok az osztrák Hypót kapta ellenfélül, utóbbiban a Dunaújvárosra az orosz Rosztov, az Érdre a spanyol Gran Canaria vár.

 

A KEK-ben az FTC-Rail Cargo Hungaria a norvég Bergennel, a Siófok-Galérius Fürdő pedig a Bajnokok Ligája csoportköréből kiesett és így kupát váltó osztrák Hypo NÖ-vel találkozik. Mindkét magyar klub otthon kezd. A zöld-fehérek a legutóbbi idényben kettős győzelemmel búcsúztatták a bergeni együttest a legjobb 16 között.

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője az MTI-nek elmondta: a Bergen kellemetlen ellenfél, ugyanakkor kellemes emlékeik vannak a csapatról, hiszen idén februárban a BL-búcsút követően a KEK nyolcaddöntőjében, azaz ugyanebben a fázisban előbb a Népligetben 40–30-ra, majd idegenben 33–27-re győztek a norvégok ellen.

„A hasonló továbbjutásban bízom. Persze még meg kell nézni, hogy a Bergen miben változott az előző idényhez képest" – fogalmazott.

A Siófok mestere, Golovin Vlagyimir több szempontból is örült, hogy a Hypo lesz a riválisuk. Egyrészt nem kell messzire utazniuk, másrészt sok mérkőzését látta az osztrákoknak.

„Azt hiszem, kaphattunk volna jóval erősebb ellenfelet is, így nem panaszkodhatunk. Úgy gondolom, hogy legalább ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra" – mondta a klub honlapján.

Az EHF-kupában a Dunaújvárosra a Rosztov-Don vár, az első mérkőzést rendezik Oroszországban. Az Érd a spanyol Gran Canariával találkozik, és először hazai környezetben lép pályára.

Mátéfi Eszter, a Dunaújváros vezetőedzője ugyanakkor könnyebb riválist is el tudott volna képzelni.

„Ellenfelünk erejét jól mutatja, hogy veretlenül áll a bajnokság első helyén, ráadásul a hosszú utazás sem a legideálisabb számunkra. Februárig sok minden történhet, igyekszünk a lehető legjobb felkészülni a Rosztovból" – mondta Mátéfi.

Szabó Edina, az Érd edzője az MTI-nek elmondta: a Gran Canaria jelenleg vezeti a spanyol bajnokságot és ez is bizonyítja, hogy komoly csapatról van szó.

„Remek párharcra van kilátás, nagy csatára számítok. Kaphattunk volna könnyebb és nehezebb ellenfelet is" – jegyezte meg Szabó, aki a francia női válogatott szakmai stábjának tagjaként már a magyar-horvát közös rendezésű Eb-re készülő együttessel van.

A párharcok első mérkőzéseit február 7-én vagy 8-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

NŐI KÉZILABDA KEK
A LEGJOBB 16 KÖZÖTT
FTC-Rail Cargo Hungaria (magyar)
–Tertnes Bergen (norvég)
Siófok KC-Galérius Fürdő (magyar)–Hypo Niederösterreich (osztrák)
HCM Roman (román)–Midtjylland (dán)
Lokomotiva Zagreb (horvát)–Blomberg-Lippe (német)
Byasen (norvég)–Radnicski Kragujevac (szerb)
Dalfsen (holland)–Fleury (francia)
Randers (dán)–MKS Selgros Lublin (lengyel)
Zvezda Zvenyigorod (orosz)–Podravka Vegeta (horvát)

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÖTT
HK Rosztov Don (orosz)–Dunaújvárosi Kohász KA (magyar)
Érd (magyar)–
Rocasa Gran Canaria (spanyol)
Bayer Leverkusen (német)–Buxtehuder SV (német)
Höörs HK (svéd)–Esbjerg (dán)
HK Asztrahanocska (orosz)–ASC Corona 2000 Brasov (román)
Team Tvis Holstebro (dán)–HK Lada (orosz)
BM Bera Bera (spanyol)–Muratpasa Belediye (török)
Issy Paris (francia)–HC Dunarea Braila (román)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik