Női kézi: rászoruló gyerekeknek gyűjtött a Győri ETO

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.16. 19:21
null
Hornyák Ágnes jól érezte magát a gyermekek között (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)<br />
A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC csatlakozott a Kemény Dénes által létrehozott Szülők Háza Alapítvány programjához, és adományokat gyűjt a hátrányos helyzetű győri családoknak, amelyre szurkolóikat is biztatják. Az ünnep alkalmából egy bejelentést is tett a klub, e szerint az új Arénában megrendezett hazai bajnoki meccseken rászoruló gyerekcsoportokat látnak vendégül.

 

Az esélyteremtés a legfőbb célja Kemény Dénes alapítónak, aki életre hívta a Szülők Háza Alapítványt: „Azért hoztam létre az Alapítványt, mert imádom a gyerekeket, akik arról nem tehetnek, hogy hova, milyen családba születnek. Azért, hogy a nehéz helyzetben élő családok is felzárkózhassanak, és gyermekeik behozhassák a sors kreálta hátrányukat a szerencsésebbekkel szemben. A sport lehetőséget ad a saját határok fölismerésére, ami mindig sokkal messzebb van, mint azt a gyermek magáról gondolná, a csapatsport tud a legjobban megtanítani közösségben élni, ami egy másik fontos tapasztalat, ami egy életre szól. Ezért örülök, hogy olyan fontos magyar vállalatok mellett mint a Gyermelyi tésztagyár, az Univer vagy a Coop Hungary, a Győri Audi ETO is csatlakozott az Alapítvány programjához” – fogalmazta meg a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke.

A Szülők Háza Alapítvány idén karácsonykor a helyi Családsegítő által feltérképezett nehéz sorsú családoknak alapvető fontosságú tartós élelmiszereket és tisztító, tisztálkodó szereket gyűjt. „A győri Családsegítővel egész évben folyamatos a kapcsolatunk, hogy a rászoruló gyerekek és szüleik ne csak az ünnepek alatt, hanem nap mint nap érezzék a törődésünket. Karácsonyra adományt gyűjtünk, de az év során a Szülők Háza Győr Szíve családi központban fogadjuk őket, és igyekszünk biztosítani az integrációjukat” – fejtette ki Regős Judit szociálpolitikus, a Szülők Háza Alapítvány elnöke.

A Győri Audi ETO KC játékosai és a klub dolgozói kétszázezer forint magánadományt ajánlottak fel, amelyből az alapítvány mosószert, fertőtlenítőszert, tisztálkodószereket és tartós élelmiszereket vásárolt. Az adományokat a csapat játékosai és vezetőedzője, Ambros Martín valamint Kelecsényi Ernő elnök adta át jelképes ajándékok kíséretében, továbbá egy hosszú távú bejelentést is közzétett.

„Karácsony közeledtével a játékosaink és a klub minden évben igyekszik felhívni szurkolói figyelmét a jótékonyság fontosságára. Bízunk benne, hogy a gyűjtésünkhöz idén is többen csatlakoznak, tudva azt, hogy az adományok biztosan jó helyre kerülnek – mondta az ETO elnöke. – Ezen az egyszeri alkalmon túl az új Audi Aréna Győr megnyitásával egy hosszú távú felajánlást is teszünk: januártól minden hazai bajnoki mérkőzésünkre vendégül látunk egy-egy hátrányos helyzetű gyerekcsoportot. Meghívásunk hátterében az áll, hogy a sportélményen túl a gyerekeknek mutassunk egy utat, amit a sportolás, a versenyzés adhat, és amely bárki számára lehetőséget nyújthat a kitörésre” – tette hozzá Kelecsényi Ernő.

A jelentkezés módjáról részletes tájékoztató a klub honlapján, a gyorietokc.hu-n található.

Kelecsényi Ernő, Kemény Dénes és Ambros Martín a Szülők Házában (Fotó: gyorietokc.hu)
Kelecsényi Ernő, Kemény Dénes és Ambros Martín a Szülők Házában (Fotó: gyorietokc.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik