Női kézi: Papp Nikoletta szívesen maradt volna Siófokon

Vágólapra másolva!
2023.05.27. 18:53
null
Papp Nikoletta mindig is szerette volna külföldön is próbára tenni magát (Fotó: Szabó Miklós)
Papp Nikoletta válogatott kézilabdázó nyáron a román SCM Gloria Buzau csapatához igazol, de szívesen maradt volna Siófokon.

„Volt szerződésem a jövő évre, és nem biztos, hogy távoztam volna. Ha maradt volna ilyen erősségű a csapat, mint idén, akkor szerintem nem megyek el” – nyilatkozta szombaton az MTI-nek a 25-szörös válogatott jobbátlövő.

A siófoki klub május 4-én jelentette be, hogy gazdasági okok miatt a következő idényre jelentősen átalakítja keretét, a jelenlegi csapatból csak Wald Kíra, Lapos Laura és Herczeg Lili marad.

Papp elmondta, szerepelt a tervei között, hogy egyszer külföldre igazol, mert ha később visszatekint a pályafutására, akkor hiányérzete lett volna, ha nem próbálja meg, másrészt kíváncsi rá, milyen hatással lesz a személyiségfejlődésére.

Hozzátette, Románia mellett szólt, hogy „iszonyatosan erős” lesz a bajnokság, a magyar élvonalnál is erősebb, valószínűleg a Gloria Buzauban is sok külföldi játszik majd. Papp szerződése két idényre szól.

A 26 éves átlövő korábban Győrben és Érden kézilabdázott, a válogatottban 2018 óta 25 mérkőzésen harminc gólt dobott. Legutóbb április 1-jén lépett pályára siófoki színekben, mert egy ideje makacs talpszalag-gyulladással küszködik.

„Nagyon sokáig játszottam így, két hónapon keresztül fájdalomcsillapítókat kaptam és minden meccsen összeszorítottam a fogamat, mert nagyon fontos mérkőzéseink voltak és nagyon szerettem volna a pályán lenni” – magyarázta.

Hozzáfűzte, nem javult a lába, és a végén már annyira fájt, hogy a cipőjét sem tudta felvenni. Számos gyógymóddal próbálkozott, és még most is a rehabilitációt végzi, mert alattomos sérülésről van szó. Az állapota javul, és mivel a nyár folyamán lesz ideje pihenni és gyógytornázni, reményei szerint az alapozás kezdetére ismét tökéletes állapotba kerül.

Papp elárulta, július elején költözik Romániába és a hónap közepén kezdődik az alapozás. Új csapata az élvonal negyedik helyén végzett, így ősszel ismét érdekelt lesz az Európa-liga selejtezőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik