Női kézi: A Hypóban kiteljesedhet a pályafutásom – Mehlmann

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 09:39
Mehlmann Ibolya megerősítette azt a korábbi sajtóhírt, mely szerint az osztrák bajnok Hypo NÖ női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A 33 éves, 133-szoros válogatott átlövő kétgyermekes anyukaként egyéves szerződést írt alá.

„Előbb a Stockerau keresett meg, csak időközben ott betelt a létszám – mondta Mehlmann Ibolya. – Amikor ezt megtudta Kovács Ferenc, a Südstadtban 1999 óta dolgozó jelenlegi Hypo-szakvezető, azonnal felhívott, hogy volna-e kedvem náluk játszani? Már hogyne lenne, válaszoltam! A férjem is vállalta, hogy mindenben segít, így egy évre elköteleztem magam. Már Gunnar Prokop idejében is szó volt az odaigazolásomról, de akkor nem jött létre. Az osztrákok részéről tapasztalt rugalmasság volt az, ami miatt bátran belevágtam a dologba. Jól kezelik a problémákat, velem együtt öt kismama van a csapatban, így a közös munka nem kevés egyeztetést igényel. Számomra az ajánlat már siker, harminchárom évesen pályafutásom kiteljesedését remélem a Hypo csapatánál.”Mehlmann Ibolya. – Amikor ezt megtudta Kovács Ferenc, a Südstadtban 1999 óta dolgozó jelenlegi Hypo-szakvezető, azonnal felhívott, hogy volna-e kedvem náluk játszani? Már hogyne lenne, válaszoltam! A férjem is vállalta, hogy mindenben segít, így egy évre elköteleztem magam. Már Gunnar Prokop idejében is szó volt az odaigazolásomról, de akkor nem jött létre. Az osztrákok részéről tapasztalt rugalmasság volt az, ami miatt bátran belevágtam a dologba. Jól kezelik a problémákat, velem együtt öt kismama van a csapatban, így a közös munka nem kevés egyeztetést igényel. Számomra az ajánlat már siker, harminchárom évesen pályafutásom kiteljesedését remélem a Hypo csapatánál.”

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnoki 3. helyezett játékos 2005-ben hagyta el első profi klubját, a Győrt. Azt követően játszott Dunaújvárosban, majd légióskodott a klasszisokat felvonultató dán Aalborgban és a szlovén Krim Ljubljanában, a kettő között pedig rövid veszprémi kitérőt tett.

Érdekesség, hogy ha a Győri Audi ETO sikerrel veszi a szeptemberi BL-selejtezőt, akkor a csoportkörben a Hypóval is összecsap a macedón Vardar Szkopje és a dán Midtjylland mellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik