Női kézi: orosz irányítót szerződtetett a Siófok – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.01. 10:23
Orosz irányítót szerződtetett a Siófok KC-Galerius Fürdő női kézilabdacsapata. A Balaton-parti klub hivatalos honlapján jelentette be a legutóbb az Asztrahanocskában szereplő Irina Nyikityina érkezését, aki két évre írt alá.

Nyikityina 180 cm magas, 25 éves, az Asztrahanocska előtt a Buducsnoszt Podgoricában, azt megelőzően pedig a Lada Togliattiban szerepelt, 2010-ben tagja volt a junior világbajnokságot nyerő orosz korosztályos válogatottnak.

„A magyar bajnokság jelen pillanatban minden játékos számára vonzó az erőssége miatt. A Siófok KC egy viszonylag fiatal klub, de komoly céljai vannak és a vezetőedző személye is fontos tényező volt, amikor meghoztam a döntésem. Szeretnék a bajnokságban és az EHF-kupában is minél jobb eredményt elérni, remélem mind az edző, mind a klub célkitűzéseit el tudjuk érni ebben a szezonban" – mondta Nyikityina.

„Többször beszéltem már arról, hogy szeretnénk az irányító posztra igazolni még. Nagyon elégedett vagyok, hogy Irina aláírt és minket választott. Volt egy komolyabb sérülése, de fél éve teljesen egészséges és a tavalyi szezon második felét már végigjátszotta Oroszországban. Vele sokat fogunk erősödni, olyan játékos, aki támadásban és védekezésben is képes a legjobb teljesítményre. Türelmesek leszünk vele, ami a beilleszkedést illeti, meglátjuk, hogy esetleg már szerdán bemutatkozhat-e" – kommentálta az igazolást Christian Dalmose vezetőedző.


Nyikitina a Balaton-partján folytatja
Nyikitina a Balaton-partján folytatja

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik