Női kézi: „Nem tudom, szabad-e ilyet mondanom, de…” – Elek Gábor értékelte az őszt

2018.11.24. 11:04
null
Elek Gáborra és csapatára tavasszal sem vár könnyű feladat (Fotó: Tumbász Hédi)
A Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője, Elek Gábor a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában értékelte az őszi szezont, valamint előretekintett a tavaszi idényre. A szakember elmondta, a szakmai stáb az elmúlt hetekben már nem a Bajnokok Ligája-meccsekre, hanem főleg a Siófok elleni bajnoki rangadóra készítette fel a csapatot, valamint arról is beszélt, hogy a télen szeretnék új játékossal, játékosokkal megerősíteni a keretet.

„A siófoki mérkőzés volt az ősz csúcspontja, és nem tudom, szabad-e ilyet mondanom, de azt is elárulom, hogy Danick Snelder kiesése után már erre a meccsre hegyeztük ki a csapatot. Muszáj volt kockáztatnunk, mert a legfontosabb, hogy jövőre is Bajnokok Ligája-tagsággal rendelkezzünk. Persze, nagyon szerettem volna, hogy a CSM Bucuresti vagy a Vipers ellen hozzunk még két pontot a BL-ben, de utólag visszanézve a meccseket úgy láttam, ebben az összetételben nem volt reális esélyünk. Szóval ott tartunk most, ahol azok után vártam magunkat, hogy kiderült, hány emberre nem számíthatunk ősszel. Ennél többet nem kalkulálhattam, sőt a Bietigheim elleni idegenbeli és a siófoki meccs többet is adott…” – mondta Elek Gábor a fradi.hu-nak.

Az FTC vezetőedzőjének helyzetét rengeteg sérülés nehezítette az ősszel: Klivinyi Kinga folyamatosan lendül játékba a hosszú kihagyása utána, Bobana Klikovac és Szikora Melinda még egyáltalán nem játszott az idényben, míg Djurdjina Malovics és Danick Snelder nagyjából az őszi szezon közepén dőlt ki. A játékosok pihentetésére így nemigen maradt lehetősége Eleknek, a keret egészséges tagjainak jóval több időt kellett a pályán tölteniük, mint ahogyan azt a szakvezető tervezte.

„Óriási meló volt abban, hogy ezt ilyen sokáig jól bírták. Egyrészt a stáb nagyon komoly munkát végzett, másrészt ezek a játékosok azért vannak ezen a szinten, mert ilyen a mentalitásuk és a képességük. Ráadásul elképesztően jó csapategység alakult ki. A szezon előtt csak keveset beszéltünk arról, hogy fontos pilléreket veszítettünk, de valójában nagyon tartottam tőle, hogy az előző években kialakult erős öltözői kohézió megbomlik, hogy esetleg klikkek alakulnak ki, ennek azonban épp az ellenkezője történt. Iszonyú erősek voltunk mentálisan!” – folytatta Elek, aki az esetleges téli átigazolásokról is beszélt.

„Ha ne adj’ Isten még egy sérülés jönne, még a dobogóért is harcolnunk kellene. Rám lehet fogni, hogy miért nem vagyok pozitívabb, de hazudni akkor sem fogok. Az biztosnak tűnik, hogy újra csapatot kell építenünk, de jó kérdés, hogy tudunk-e igazolni, ugyanis ilyenkor egyáltalán nem könnyű. Szükségünk lenne rá, keressük a lehetőségeket, téved azonban, aki azt hiszi, hogy ha a Fradi valakit kinéz és rábök, akkor őt biztosan el is engedi a klubja. Látjuk, hogy a Győr is hónapok óta szeretne beállót igazolni – szezon közben ez rettenetesen nehéz” – tette hozzá a Ferencváros trénere.

Elek Gábor a jövő héten kezdődő Európa-bajnokságra is kitért: „A kialakult helyzet miatt jóval több terhelést kaptak a kulcsjátékosaink, és ezért most az Eb-re is kimerülten, tartalékok nélkül mennek. Az előző években ez egészen más volt, most viszonylag sok pihenésre és rengeteg munkára lenne szükség, hogy jó állapotba kerüljenek, de a naptár igencsak makacs és ezúttal csúnya valóságot mutat. Ilyenkor sajnos a sérülésveszély is hatványozott, én ettől félek a legjobban. Megvan rá ugyanakkor az esély, hogy az Eb-n sikeresen szerepelnek a játékosaink, mert a magyar válogatott előtt csak egy-két megoldhatatlannak tűnő feladat van. Szóval várjuk meg a következő heteket, és eldől, mi várhat ránk a második félévben.”

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek