Női kézi: nem érdekli az olimpia, lemondott a veséjéről

Vágólapra másolva!
2016.04.06. 18:50
null
Elvis Bolling és Joana Bolling
Joana Bolling idén nyáron az argentin női kézilabda-válogatott tagjaként vehetne részt a riói olimpián, ám úgy döntött, lemond erről – és az egyik veséjéről, az édesapja javára.

 

A Virgin-szigetekről származó Elvis Bolling profi kosárlabdázóként került Argentínába, most húszéves lánya, Joana már a dél-amerikai ország színeit képviseli, kézilabdában. Az argentin női válogatott kijutott az augusztus 6-án kezdődő riói olimpiára, amelyen a balszélsőként és balátlövőként is bevethető Joana Bolling is részt vehetne.

Ő azonban úgy döntött, inkább a hét éve vesebetegségben szenvedő édesapján segít. Elvis Bolling ellenezte lánya tervét, megpróbálta lebeszélni róla – korábbi kosárlabdázóként tudja, mit jelent egy sportolónak az olimpia –, ám Joana kitartónak bizonyult, és miután kiderült, hogy alkalmas donornak, apját kész tények elé állította.

Az operációt először februárra írták ki, ám eltolódott április 5-re. A veseátültetés után csak bő egy hónappal lehet elkezdeni mozogni, Joana olimpiai részvételéhez tehát kisebb csodára lenne szükség. Őt azonban ez a legkevésbé sem érdekelte.

„Meg sem fordult a fejemben, hogy nemet mondjak az átültetésre az olimpia közelsége miatt. Ez sokkal fontosabb a kézilabdánál” – mondta a 20 éves kézilabdázó a Clarínnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik