Női kézi: Nehéz volt feldolgoznom az eltiltást – Orbán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 17:01
null
„Fáj a szívem, hogy nem tudom azt csinálni, amit huszonnégy éven keresztül” (Fotó: szekelyhon.ro)
Orbán Annamária Debrecenben és Siófokon is nagyszerű eredményeket ért el a kézilabdapályán. 327 mérkőzésén 1674 (!) gólt szerzett, továbbá 16-szor volt válogatott. Doppingvétség miatt 2016 márciusától négy évre eltiltották. Közel egy év után a szekelyhon.ro oldalnak adott először interjút.

„A magyar válogatottban csupa világklasszis játékosokkal játszhattam, akik közül első helyre kívánkozik Görbicz Anita, de ott volt még Siti Eszter és Ferling Bernadett is, akikkel szemben meg kellett küzdenem a játékpercekért.”

Orbán Annamáriát a Magyar Antidopping Csoport 2016. április 19-ei határozatának értelmében 2016. március 1-jétől négyéves időtartamra eltiltották. Emiatt a Magyar Kézilabda-szövetség doppingvétség alapos gyanúja miatt fel is függesztette játékjogát.

„Derült égből villámcsapásként ért. Eddig nem nyilatkoztam senkinek, nem is szerettem volna ezt bolygatni. Most sem szeretnék erről többet nyilatkozni. Nehéz volt feldolgoznom, elfogadnom. Mai napig is sokszor eszembe jut, és fáj a szívem, hogy nem tudom azt csinálni, amit huszonnégy éven keresztül csináltam. De azt gondolom, hogy ezen tovább kell lépni, az élet megy tovább, és más területeken is helyt kell állni.

Orbán Annamária 38 éves lesz, amikor újra kézilabdázhatna. Vajon visszatér?

„Soha nem mondom azt, hogy soha. Jelen pillanatban nem gondolok arra, hogy visszamennék a pályára, de lehet, úgy alakul a helyzetem, vagy adódik egy olyan lehetőség, hogy ismét megpróbálom. Bármi megtörténhet. Minden héten egyedül edzek, persze már nem olyan szinten, mint amikor profi sportoló voltam. Nem álltam le, járok futni, kondizni, karbantartom magam. Nekem az életem a sport, mindig is az marad, és amíg járni tudok, biztosan sportolni is fogok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik