Női kézi: négy győri játékos a szaklap álomcsapatában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.03. 13:01
Lezárult a szavazás 2018 legjobb női játékosairól a Handball-Planet.com kézilabdás szakportálon. Az álomcsapatba négy Győri Audi ETO-játékos is bekerült, a legjobb balátlövőnek választott, jelenleg térdműtét után lábadozó Cristina Neagu az év játékosa címet is elhódította.

A végeredményt a szakújságírókból álló zsűri (a Nemzeti Sportot Simon József képviselte), valamint a rajongók szavazatai alakították ki. Utóbbiból majdnem 80 ezer érkezett. Az összesítésben legnagyobb támogatást kapó játékos érdemelte ki az év legjobbja címet, idén ez 2015 és 2016 után harmadszor Cristina Neagu lett. harmadszor Cristina Neagu lett.

Korábban Heidi Löke (2011, 2013, 2014), Tomori Zsuzsanna (2012) és Nora Mörk (2017) kapta az év legjobbja elismerést a Handball-Planet voksolásán.

Eredetileg minden poszton négy jelöltet sorakoztattak fel, a legtöbb szavazatot kapókból alakult ki a 2018-as esztendő álomcsapata, amelyben négy jelenlegi győrit (Amandine Leynaud, Stine Oftedal, Eduarda Amorim és Crina Pintea) találunk, bár a román beálló tavaly még nem volt az ETO játékosa. A magyar válogatott tagjai közül a ferencvárosi Háfra Noémire és Schatzl Nadine-re lehetett szavazni, de egyikük sem került be az álomcsapatba.

2018 ÁLOMCSAPATA A HANDBALL PLANETNÉL
Kapus:
Amandine Leynaud (francia, Győri Audi ETO)
Jobbszélső: Jovanka Radicsevics (montenegrói, CSM Bucuresti)
Jobbátlövő: Anna Vjahirjeva (orosz, Rosztov-Don)
Irányító: Stine Oftedal (norvég, Győri Audi ETO)
Beálló: Crina Pintea (román, Paris92/Győri Audi ETO)
Balátlövő:
Cristina Neagu (román, CSM Bucuresti)
Balszélső: Majda Mehmedovics (montenegrói, CSM Bucuresti)
Védő: Eduarda Amorim (brazil, Győri Audi ETO)

Az év legjobb játékosa: Cristina Neagu (román, CSM Bucuresti)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik